Patru constănțeni la Campionatul European de lupte-seniori

370
Patru constănțeni la Campionatul European de lupte-seniori - patru-1554411828.jpg

Articole de la același autor

Peste 600 de sportivi din 40 de țări vor participa la Campionatele Europene de lupte de la București, în perioada 8-14 aprilie, competiție la care România va alinia 30 de sportivi, câte zece la fiecare stil. Obiectivul Federației Române de Lupte pentru această competiție este obținerea a 3-4 medalii. 


Este pentru a doua oară când România găzduiește Campionatele Europene de lupte pentru seniori, după ediția din 1979. Acum 40 de ani, luptătorii români cucereau 10 medalii, printre ei aflându-se și constănțeanul Ion Draica - aur la categoria 82 kg. 


De data aceasta, în Sala Polivalentă "Ioan Kunst-Ghermănescu", județul Constanța va fi reprezentat de Andreea Ana (18 ani), transferată de la CS Mangalia (antrenor Marian Oancea) la Steaua București, ce va lupta la categoria 55 kg - lupte feminine; Florin Tița (20 de ani), pregătit la CS Farul de antrenorul Grigore Gheorghe, categoria 55 kg - greco-romane; Ionuț Caraș și Dorin Pîrvan, produse ale școlii de lupte de la LPS "Nicolae Rotaru" (antrenori Ioan Giuglea și Valentin Dobrin), ce vor lupta tot la greco-romane, categoria 87 kg, respectiv 97 kg. 


România a organizat Campionatele Mondiale de lupte Under 23, în perioada 12-18 noiembrie 2018, la Sala Polivalentă "Ioan Kunst-Ghermănescu" din București, încheiate cu un bilanț de opt medalii - trei de argint și cinci de bronz. 
La Europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a cucerit cinci medalii: aur prin Mihai Mihuț (cat. 63 kg), greco-romane, argint prin Alina Vuc (cat. 50 kg) și bronz prin Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg), la greco-romane, Ivan Guidea (cat. 61 kg), la lupte libere, și Alexandra Nicoleta Anghel. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5986 secunde