Patronul Giani Nedelcu mărește primele "marinarilor"

1914
Patronul Giani Nedelcu mărește primele

Articole de la același autor

Fotbaliștii Farului vor lua mai mulți bani dacă vor încheia cu nouă puncte tripla Dinamo II - FCM Bacău - Cetate Suceava. Pentru succesul din disputa contra "câinilor" mici, constănțenii își încasează mâine prima de joc.

După o perioadă neagră, care îi aruncase chiar pe loc retrogradabil, "marinarii" aveau în față trei meciuri (cu Dinamo II, FCM Bacău și Cetate Suceava), care trebuia neapărat câștigate, pentru a ieși din zona minată și a ajunge cât mai aproape de pozițiile promovabile.
"Vrem să încheiem aceste partide cu punctaj maxim", anunța Giani Nedelcu, patronul Farului. Conștient de importanța celor trei confruntări, Nedelcu le-a promis "marinarilor" un nou sistem de premiere în cazul a trei victorii, mărindu-le primele. Jucătorii au făcut primul pas (2-0 cu Dinamo II), iar, dacă vor câștiga și următoarele două meciuri, vor încasa în total, în mână, 3.600 lei (cu 600 lei mai mult față de sumele acordate până acum la victorie), alți 1.500 lei urmând a fi plătiți, conform înțelegerii, la finele campionatului, dacă echipa promovează.
"Pentru succesul cu Dinamo II, prima va fi cea de până acum, 1.000 lei pe loc, sumă pe care o vor primi miercuri (n.n. - mâine), și 500 lei la finele campionatului, în cazul atingerii Ligii 1. La încă o victorie, cu FCM Bacău, prima crește la 1.200 lei (cu 500 lei achitați la final), iar, dacă batem și Suceava, jucătorii vor încasa 1.400 lei cu 500 lei. Și nu ne vom opri aici. Suntem dispuși să creștem în continuare primele. Numai băieții să aibă rezultate", a declarat, pentru "Cuget Liber", Giani Nedelcu. Finanțatorul "marinarilor" dorește să permanentizeze și obiceiul ca, în fiecare săptămână, marți sau miercuri, să participe la un prânz alături de echipă și antrenori, cum s-a întâmplat la "Cocoșul Roșu", în urmă cu 13 zile.
Patronul Farului a asistat la meciul cu Dinamo II, iar la final s-a dus în vestiar la jucători, felicitându-i pentru succes și bătând palma cu fiecare. "Am jucat bine, iar scorul putea fi și mai mare, la ce ocazii am mai avut. M-a cam nemulțumit în schimb arbitrajul craioveanului Eduard Constantinescu. Din albi cum eram, ne-a îngălbenit cu cartonașele", ne-a spus Nedelcu. Cinci jucători de la Farul au fost avertizați (Papp, Gaston, Cristocea, Matei și Chico), însă niciunul nu va fi suspendat la meciul cu FCM Bacău, de duminică, de la Constanța (ora 11).
În București, jucătorii Farului au fost urmăriți din tribună și de fostul lor coleg Willian Gerlem, care, cu două zile înainte, marcase un gol pentru FC Vaslui în victoria cu 2-1 de la Urziceni. "Marinarii" au considerat că brazilianul le-a purtat noroc și l-au invitat și la alte meciuri.

Fatai nu a avut parte de un debut fericit la Farul
În meciul cu Dinamo II, atacantul nigerian Kehinde Fatai a debutat pentru Farul în acest campionat. Debutul a fost însă unul trist. Antrenorul Marius Șumudică l-a aruncat pe Kenny în luptă în minutul 56, în locul lui Ene (ieșit în continuare din formă), însă, peste numai 12 minute, l-a scos de pe teren pe african, reproșându-i că nu aleargă suficient și că nu ține de minge. Înlo-cuitorul lui Fatai a fost Păcuraru, folosit mai avansat, în spatele vârfului Chico, Șumi schimbând cu această ocazie și sistemul de joc, din 4-4-2 în 4-2-3-1.
Duminică, a debutat la Farul, în campionat, și portarul Sardescu, Radu având intervenții foarte bune la două faze grele, una la 0-0 (min. 9) și una la 2-0 (min. 90+3). Totodată, juniorul Liviu Leu a bifat primul meci oficial pentru Farul, schimbându-l pe Matei în minutul 74. Leu are numărul 23 pe tricou.
De asemenea, după o perioadă lungă, în care nu a prins nici măcar lotul de 18, Barbu a fost folosit din nou de Șumudică, fundaș central (titular integralist) în locul suspendatului Diogo da Silva.
Al patrulea debut, pe banca teh-nică, de data aceasta, a fost cel al antrenorului secund Gică Butoiu, ovaționat de suporterii care au însoțit Farul la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Sport : "Marinarii" au urcat pe locul 9
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Sport : Nu mai aveți nicio scuză dacă nu bateți!
Pagina a fost generata in 1.1895 secunde