Patrick Day a murit. După patru zile de la croșeul primit, organele boxerului au cedat

353
Patrick Day a murit. După patru zile de la croșeul primit, organele boxerului au cedat - zduwmdqyowy0yzqyzwe2zjnintvjotgy-1571312658.jpg

Articole recomandate

Boxerul american Patrick Day, care se afla în stare critică după un KO violent, a încetat din viață miercuri, în urma leziunilor cerebrale pe care le-a suferit, a anunțat promotorul Lou DiBella, citat de AFP.

Patrick Day (27 ani) a intrat în comă sâmbătă în urma unui KO în repriza a 10-a după un puternic croșeu de stânga al adversarului, compatriotul său Charles Conwell, într-un meci la categoria super-welter. El se afla internat în secția de terapie intensivă a spitalului Norhtwestern Memorial din Chicago, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier.


Această luptă a marcat revenirea sa în ring după o înfrângere suferită în luna iunie, la New York, în fața lui Carlos Adames, al patrulea eșec înregistrat de Patrick Day în 22 de lupte ca profesionist, începând din 2013.


"Este foarte dificil să explici sau să justifici pericolele boxului într-un moment ca acesta. (...) Cu toate acestea, a venit momentul să se treacă la acțiune. Deși nu avem răspunsuri, cunoaștem numeroasele întrebări care se pun și avem mijloacele pentru a le răspunde în mod responsabil, de a face boxul mai sigur pentru toți participanții", a precizat DiBella într-un comunicat.

Patrick Day este al treilea boxer profesionist care a încetat din viață în urma rănilor suferite în ring, de la începutul acestui an, după argentinianul Hugo Santillan și rusul Maxim Dadașev.

Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2074 secunde