Naţionalele individuale pentru juniori la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări

Pasiunea a învins! Şahiştii au dat mat pandemiei, la Mamaia

384
Pasiunea a învins! Şahiştii au dat mat pandemiei, la Mamaia - pasiunea-1618495352.jpg

Articole de la același autor

În vremuri tulburi de pandemie, staţiunea Mamaia a găzduit, timp de zece zile, întrecerile Campionatelor Naţionale individuale pentru juniori (14 - 20 ani) la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări. Au participat 144 de șahiști din toată țara, într-o competiție care dorește să îi încurajeze sau să le confirme valoarea pe drumul dificil spre marea performanță.

Au fost stabiliți învingătorii la șah clasic, în cadrul Campionatelor Naţionale individuale pentru juniori de la Mamaia.

„După disputarea probei de șah clasic, apreciem că s-a jucat cu multă ambiție, iar turneele de la fiecare categorie au fost extrem de disputate. În general, favoriții s-au clasat pe primele locuri, cele mai multe puncte le-au obținut Miruna Lehaci, 9 p la F18, iar Samuel Ghimpu, la U18, și Lia Maria, la F14, au încheiat primii cu câte 8,5 p.

Pentru contribuția la frumusețea competiției, dar și pentru a le răsplăti eforturile, menționăm jucătorii care nu au pornit printre favoriți, dar au obținut medalii. La B20, Mihai Ștefan, al 9-lea ELO la start, a câștigat concursul după un parcurs foarte bun, iar Bogdan Bălan a încheiat al doilea la U18, pornind al 12-lea ELO la start.

Numărul de 144 de participanți la proba de șah clasic îl apreciem ca foarte bun pentru actualele condiții de pandemie și numeroasele greutăți cu care ne confruntăm, dat fiind că în anii «normali» la aceste categorii de vârstă participau 160-180 de tineri șahiști. Este de remarcat participarea mai numeroasă ca de obicei la grupele de 18 și 20 de ani, ceea ce arată dragostea pentru șah a acestor tineri.

Prioritară și la această competiție a fost sănătatea sportivilor și a tuturor participanților, fiind aplicate măsurile adecvate anti-Covid-19”, a declarat GM Constantin Ionescu, secretarul general al Federației Române de Șah.

Organizator al turneului - Elena Cristian; director de turneu - Daniel Candea; arbitri - Claudiu Iordache, Sebastian Volcinsche, Andrei Furcă, Lucian Gîlea.

XXX

La Cupa Cluburilor Europene, s-a prezentat și tânăra echipă a Clubului Sportiv Universitar ASE București, singura reprezentantă a României, în această importantă confruntare, informează Federaţia Română de Şah.

În pofida faptului că nu a împlinit încă un an de activitate competițională, CSU ASE a adus la start o echipă foarte puternică, grupare ce s-a bătut de la egal la egal cu marile cluburi ale continentului european.

Iată componența: GM Constantin Lupulescu, GM Mircea Pârligras, GM Tiberiu Georgescu, IM David Gavrilescu, FM Andrei Dolana, Radu Toma.

Echipa a jucat într-o grupă foarte puternică, din care s-au calificat în faza superioară a turneului doar primele două formații favorite: C'Chartres Echecs A și 4NCL Guildford. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5758 secunde