Pariu câștigat! Student de la "Ovidius", campion european de bob

459

Articole de la același autor

Practicanții sporturilor de iarnă sunt în plin sezon competițional. Cupele Mondiale, Cupele Europene sau Campionatele Europene reunesc la start cei mai buni performeri, marea majoritate fiind angrenați în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 din Coreea de Sud.

Performanță de excepție pentru Alexandru Bugheanu la Campionatul European U23 de la Winterberg (Germania), proba de bob 4, care, alături de Mihai Tentea, Florin Coman, Raul Dobre și Ciprian Daroczi, a cucerit medalia de aur.

Alexandru Bugheanu este student al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, specializarea Sport și Performanță Motrică - anul II, și campion național de tineret la probe combinate în 2017.

"Este un tânăr care performează în sportul sporturilor - atletismul - și, datorită unui pariu cu performanța și cu antrenorul Daniel Pacioianu, a ales să reprezinte România și la bob, fiind cooptat în lotul național. O medalie de aur cu care ne mândrim acum, la început de 2018, un pariu câștigat!", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. univ. dr. Alin Larion, cadru didactic al Universității "Ovidius".

v v v

Aflat în drum spre Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, echipajul Maria Constantin (pilot)/Florentina Iusco (împingător) s-a clasat pe locurile 12, respectiv 15 la edițiile de Cupă Mondială desfășurate, luna aceasta, la St. Moritz (Elveția), respectiv Altenberg (Germania), iar Andreea Grecu și Beatrice Puiu au încheiat pe poziția a 22-a la Cupa Mondială din St. Moritz.

Fetele antrenate de profesorul Paul Neagu au fost protagonistele Campionatelor Naționale de seniori, cununa cu lauri fiind adjudecată de Maria Constantin și Beatrice Puiu. La juniori, echipajul medaliat cu aur le-a avut în componență pe Andreea Grecu și Ștefania Popescu (ambele legitimate la CSSI Mamaia), ultima fiind în vârstă de numai 16 ani. Bronzul la seniori a fost cucerit de Teodora Vlad și Teodora Toma, Vlad terminând pe poziția secundă și la juniori.

Tot la Naționale, dar în proba de bob 4, echipajul pilotat de Maria Constantin a câștigat medalia de bronz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6093 secunde