Campionatele Naţionale de nataţie pentru cadeţi - anulate!

Părinţii „delfinilor”, revoltaţi! „De ce se opreşte competiţia?”

840
1
Părinţii „delfinilor”, revoltaţi! „De ce se opreşte competiţia?” - parintii-1602770725.jpg

Articole de la același autor

Competiţii desfăşurate în condiţii speciale, competiţii amânate, antrenamente mai mult pe… uscat. Dar - cel mai important - sunt investiţii în infrastructură, proiecte care trebuie să meargă mai departe. Cam acesta este peisajul general al nataţiei româneşti pe timp de pandemie.

Pandemia Covid-19 a răvăşit lumea nataţiei. Poate mai mult decât alţi sportivi, înotătorii au suferit în ultima jumătate de an, în care n-au avut posibilitatea de a intra în bazin. Şi totuşi, luna aceasta s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de seniori, tineret şi juniori, dar şi cele de copii (10-11 ani).

„Au fost două reuniuni nautice programate iniţial pentru vara acestui an, dar au fost amânate, din cauza pandemiei. Iar ambele, în ciuda restricţiilor şi a regulilor severe, s-au desfăşurat impecabil. Din păcate, Federaţia Română de Nataţie a decis să amâne Naţionalele de cadeţi, ceea ce a provocat o reacţie chiar violentă a părinţilor. Este o mare supărare, o decizie chiar surprinzătoare, pentru că toată lumea a fost impresionată de condiţiile de organizare ale Naţionalelor de copii, încheiate cu doar câteva zile în urmă. La faţa locului au fost prezenţi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, iar dacă totul este impecabil, se respectă toate condiţiile, de ce se opreşte competiţia? Această întrebare şi-au pus-o mai toţi părinţii, iar oful lor este de înţeles, pentru că au investit bani în echipamente, chirii de bazin (atât cât s-a putut intra), antrenamentele copiilor etc.

La rândul său, federaţia a considerat că sănătatea copiilor, antrenorilor, a personalului auxiliar este cea mai importantă şi nu a dorit să rişte nimic. Sunt speranţe ca această competiţie mult aşteptată şi foarte importantă să fie reluată, în luna decembrie, la Bucureşti. De asemenea, s-a luat în calcul şi mutarea sa într-un alt oraş, în care numărul de cazuri de infectări cu virusul Covid-19 să fie mai mic decât cel din Capitală, dar este greu de crezut că va putea fi găsit un bazin care să găzduiască Naţionalele în noile condiţii speciale”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Octavian Tileagă, antrenor în cadrul secţiei de nataţie de la Palatul Copiilor Constanţa.

Un proiect care trebuie să meargă mai departe

Profesorul Tileagă este extrem de încântat de faptul că, în sfârşit, Constanţa va avea o Sală Polivalentă şi un Bazin Olimpic.

„Sper şi sunt convins că proiectul din «Badea Cârţan» va merge mai departe, chiar dacă au fost mari schimbări în administraţia locală. Este un proiect derulat de la centru, prin Compania Naţională de Investiţii, şi mi-aş dori să fie finalizat înaintea celui de la Oradea, care a demarat după cel de la Constanţa.

Sala Polivalentă şi Bazinul Olimpic vor ridica mult prestigiul oraşului şi nivelul sportului constănţean. Iar banii de investiţii se vor scoate fără probleme. Cum? În primul rând, aşa cum se procedează în toată Europa, autorităţile din Constanţa trebuie să anunţe cât mai repede federaţiile europene şi internaţionale pe ramuri de sport - handbal, baschet, volei, gimnastică, nataţie etc. - despre această mare investiţie şi să îşi rezerve competiţii şi stagii de pregătire, de genul celor efectuate, cu mulţi ani în urmă, de nordici la Mamaia. Vă dau doar exemplul autorităţilor maghiare, care, când au făcut investiţia de pe Insula Margareta, au luat rapid legătura cu FINA (n.r. - Federaţia Internaţională de Nataţie) şi şi-au rezervat competiţii de anvergură.

Sunt ferm convins că proiectul va merge mai departe, iar Constanţa va fi pusă pe harta oraşelor care găzduiesc mari campionate ale lumii”, a mai spus antrenorul emerit Octavian Tileagă.

Antrenamente mai mult pe… uscat

În ceea ce îi priveşte pe „delfinii” constănţeni, aceştia au slabe şanse de a mai participa la vreo competiţie în acest an.

„Pe plan local, sportivii din grupele de performanţă îşi vor continua antrenamentele în bazin. Să vedem pentru cât timp. Ceilalţi, de la cercul de nataţie, nu au acces în bazin şi fac doar pregătire fizică pe uscat”, a explicat profesorul Tileagă. 



Comentează știrea

Dominic
9 mai 2022
You are looking for Free Backlinks then you came to the right place.

You are looking for Free Backlinks then you came to the right place. We offering you a free trial to try out our link-building service. This can be used to link out to your website, inner page, google map, video, to any link you want to help power up and get more relevance too. We want to prove to you that our backlinks work and so we’re willing to prove it to you risk-free. Please create an account and then watch the video and submit your order details and let us help you get found online. FREE TEST HERE: https://zeep.ly/k4YSH?=5355

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Octombrie 2020
Stire din Sport : Agendă şahistă
Pagina a fost generata in 2.6395 secunde