Orban, declarația zilei despre cea de-a doua rundă de negocieri cu partidele

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
146
Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat sâmbătă că cea de-a doua rundă de negocieri cu partidele privind învestirea noului Guvern vor continua săptămâna viitoare, miercuri și joi, "dacă este necesar", menținând că PNL va veni cu o strategie pentru a trece de un "boicot rușinos" pe care încearcă să-l facă PSD pentru a se menține la putere.

"Luni și marți continuă consultările cu societatea civilă și cu instituții importante în arhitectura statului român. Miercuri și, dacă este necesar și joi, vom avea discuțiile din runda a doua pentru a stabili clar planul de abordare a votului de învestitură. Ne așteptăm la un boicot din partea PSD și vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot rușinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menține în mod nelegitim la putere rămășițele unui guvern eșuat și care a fost demis prin moțiune de cenzură", a precizat Orban, după o ședință de campanie, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Orban a adăugat că parlamentarii PNL sunt pregătiți să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea viitorul miniștri și la votul în plen.

"Parlamentarii PNL vor fi pregătiți să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea și la vot în plen cât mai repede posibil, pentru că obiectivul nostru este să dăm cetățenilor români cât mai repede posibil un guvern legitim, care are de rezolvat foarte multe probleme stringente, a căror amânare ar putea crea grave probleme pentru România", a susținut Orban.

Cât privește legile pe care partidele din Opoziție le cer înainte de învestirea Guvernului, Orban a spus că parlamentarii PNL vor fi prezenți și vor vota în favoarea acestora, așa cum s-a stabilit în negocieri.

Președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la o ședință a PNL pe tema campaniei la prezidențiale, timp de aproximativ 2 ore și jumătate, fără a da declarații de presă la final.


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4168 secunde