Mai multe ştiri online:

Operațiunea Monstrul! Cine a prins premiul cel mare la Superbet Tulcea Streetball

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Plecați în Deltă să joace baschet 3x3, noua disciplină olimpică, băieții de la „Autohtonii” s-au impus la categoria Open în cadrul turneului Superbet Tulcea Streetball, aflat la cea de-a doua ediție. Evenimentul a fost găzduit de Piața Civică, dar ultimele meciuri s-au jucat în sala CSS Tulcea, din cauza ploii care s-a abătut asupra orașului dunărean.

Spectatorii care au umplut micuța sală de sport la fazele finale ale competiției nu au avut ce regreta. Cele mai bune echipe de baschet 3x3 din țară au oferit un spectacol pe măsură, cu meciuri pline de dramatism. Atât semifinalele, cât și finala s-au încheiat la mai puțin de trei puncte diferență. „Autohtonii” au învins „Leii” cu 13-10 în prima semifinală, Rapid a învins echipa „90.65”, practic naționala României, 21-20 iar apoi, în finală, rapidiștii au cedat în fața „Autohtonilor”, 19-20.

Chiar dacă a cedat în semifinale, Amedeo Casale, component al naționalei de 3x3 a României, a fost principalul marcator al turneului, cu 37 de puncte reușite în cele patru meciuri disputate, urmat îndeaproape de Adrian Guțoaia, de la „Autohtonii”, cu 33 de puncte.

„Pentru două zile, în Piața Civică din Tulcea, sunetul mingii de baschet și al muzicii care acompaniază non-stop turneele de streetball au creat atmosfera perfectă pentru participanții de toate vârstele, dar și pentru spectatorii care și-au exersat abilitățile de a arunca la coș în numeroase concursuri. Câștigătorii Superbet Shooting Challenge au plecat acasă cu cecuri în valoare de 250 de lei, după ce au completat circuitul de șase aruncări”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, Andrei Talpeș.

Evenimentul a adunat la start peste 200 de jucători din toată țara și a promovat în Tulcea baschetul 3x3, precum și ideea de sport și mișcare în aer liber. De asemenea, cu sprijinul partenerului Pegas, a fost premiată excelența, ca la fiecare dintre turneele marca Sport Arena Streetball. Dublul vicecampion național la canotaj Mihai Teliman, care încearcă să calce pe urmele idolului său, Ivan Patzaichin, a fost premiat de către Bicicletele Pegas.

Superbet Tulcea Streetplay este un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor, Primăria Municipiului Tulcea și Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Tulcea. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8293 secunde