Olimpism / Thomas Bach va dona cei 200.000 de dolari primiţi o dată cu Premiul Seoul pentru Pace

108
Olimpism / Thomas Bach va dona cei 200.000 de dolari primiţi o dată cu Premiul Seoul pentru Pace - olimpism-1604049960.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, a primit Premiul Seoul pentru Pace în semn de recunoaştere pentru munca depusă în promovarea păcii prin sport în Peninsula Coreea, informează cosr.ro. 


Fundaţia Culturală Premiul Seoul pentru Pace a motivat alegerea lui Thomas Bach cu trei dintre cele mai importante acţiuni demarate de preşedintele CIO: 


- Rolul Jocurilor Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018, o contribuţie prin sport la pacea din Peninsula Coreeană şi în Nordul Asiei; cele două naţiuni (Coreea de Sud şi Republica Populară Democrată Coreeană) au defilat împreună la ceremonii, un pas important în clădirea păcii; 


- Susţinerea permanentă a refugiaţilor şi crearea Echipei Olimpice a Refugiaţilor şi a Fundaţiei Olimpice a Refugiaţilor. Acesta a contribuit la promovarea drepturilor omului refugiaţilor prin creşterea gradului de conştientizare globală a problemelor refugiaţilor şi prin reînnoirea perspectivei mondiale asupra refugiaţilor; 


- Preşedintele Bach a condus reformele interne ale CIO, prin Agenda Olimpică 2020. Aceasta a contribuit, de asemenea, la pace şi cooperare între state. 


„Scopul Jocurilor Olimpice a fost întotdeauna să promoveze pacea prin sport. Când Pierre de Coubertin a fondat Comitetul Olimpic Internaţional, în 1894, a fost susţinut în această misiune de prezenţa a şase viitori câştigători ai Premiului Nobel pentru Pace”, a declarat Thomas Bach, care a participat virtual la ceremonia de atribuire a acestui premiu care i-a fost înmânat de un câştigător al premiului, fostul secretar general ONU, Ban Ki-moon. 


Premiul Seoul pentru Pace a ajuns la Thomas Bach împreună cu cec în valoare de 200.000 de dolari, pe care preşedintele CIO îl va dona Fundaţiei Olimpice a Refugiaţilor şi altor trei organizaţii caritabile sociale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6842 secunde