Olimpism / Québec plănuiește intrarea în cursa pentru organizarea JO de iarnă din 2030

208
Olimpism / Québec plănuiește intrarea în cursa pentru organizarea JO de iarnă din 2030 - olimpismiarna-1619547287.jpg

Articole de la același autor

Orașul Québec ar putea intra în cursa pentru găzduirea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă din 2030, după ce un grup de oameni de afaceri locali au dezvăluit că intenționează să se implice în acest demers. Comitetul Québec 2030 este format din 12 directori și intenţioneză să găzduiască Jocurile împreună cu un alt oraș canadian, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Planurile preliminare, realizate pe baza estimărilor făcute înainte de ieșirea orașului Calgary din cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă din 2026, includ un buget de 4 miliarde dolari.

Comitetul, care pretinde că are un sprijin financiar considerabil din partea partenerilor locali, și a creat o siglă, un web site și conturi de socializare, speră să intre în discuții cu Comitetul Internațional Olimpic (CIO) la începutul anului 2022.

Québec și-a mai depus candidatura de găzduire a ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice din 2002, dar a pierdut în fața localității americane Salt Lake City.

Vancouver pare a fi opțiunea preferată de Comitetul Olimpic Canadian în această etapă, dar orice demersuri cu privire la o eventuală candidatură pentru JO 2030 au fost abandonate până după Jocurilor Olimpice Tokyo 2020.

Sapporo din Japonia, lider în organizarea Jocurilor din 2030 înainte ca pandemia Covid-19 să amâne Tokyo 2020 pentru anul acesta, Salt Lake City din Statele Unite și Pirineii-Barcelona din Spania sunt celelalte orașe în discuții cu CIO pentru a găzdui o viitoarea ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice.

Foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Quebec2030 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7721 secunde