Olimpism / Preşedintele CIO, mesaje încurajatoare către şefii de misiune pentru JO de la Tokyo

125
Olimpism / Preşedintele CIO, mesaje încurajatoare către şefii de misiune pentru JO de la Tokyo - olimpism-1603629190.jpg

Articole de la același autor



În timpul unui seminar online al şefilor de misiune pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a încercat să-i liniştească pe participanţii la discuţii asigurându-i că sportivii îşi vor putea îndeplini „visul olimpic” anul viitor, informează cosr.ro. 
Bach a anunţat că „ se lucrează la viteză maximă pentru a se asigura că Jocurile sunt potrivite pentru o lume post-coronavirus”. 


În conformitate cu declaraţiile recente ale înalţilor oficiali ai CIO şi Tokyo 2020, conform cărora Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor continua, în ciuda pandemiei Covid-19, Bach a avut un ton optimist pe tot parcursul mesajului. El a spus că o serie de contramăsuri concepute pentru Tokyo 2020 demonstrează că CIO şi organizatorii sunt „pregătiţi pentru Jocurile Olimpice în condiţii de siguranţă, în orice condiţii se va afla lumea în 2021”. 
„În aceste vremuri în continuă schimbare, multe dintre detaliile operaţiunilor care îi preocupă pe şefii de misiune sunt încă în lucru, dar să fiţi siguri că ne concentrăm pe dezvoltarea unui set de contramăsuri Covid-19 pentru fiecare scenariu posibil”, a spus Bach. 


La rândul său, preşedintele Tokyo 2020, Yoshiro Mori, a transmis un mesaj video prin care le-a dezvăluit şefilor de misiune aspecte ale măsurilor simplificate stabilite de organizatori pentru Jocuri şi i-a avertizat că „vă vor afecta pe toţi”. 
Organizatorii au anunţat deja că se doreşte reducerea numărului de oficiali la Jocuri cu 10-15 la sută, sau eliminarea ceremoniilor de bun venit în Satul Sportivilor înainte de ceremonia de deschidere. 
Mori a insistat că organizatorii sunt „uniţi în eforturile lor” de a organiza Jocuri Olimpice şi Paralimpice în siguranţă în 2021, iar Bach a declarat că deschiderea Jocurilor Olimpice din 23 iulie anul viitor „va fi un moment de solidaritate şi unitate pe care omenirea nu l-a mai trăit până acum”. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7842 secunde