Olimpism / „JO de la Tokyo vor fi lumina la capătul tunelului întunecat în care ne găsim”

149
Olimpism / „JO de la Tokyo vor fi lumina la capătul tunelului întunecat în care ne găsim” - olimpism1711-1605610878.jpg

Articole de la același autor

Cu doar nouă luni înainte de startul celei de-a XXXII-a ediţii de vară a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, amânată pentru 2021 din cauza pandemiei Covid-19, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a întâlnit cu noul prim-ministru al Japoniei Yoshihide Suga, la reşedinţa oficială a acestuia. 
În timpul întâlnirii, ambii lideri şi-au anunţat hotărârea de a organiza Jocurile Olimpice de anul viitor în condiţii de siguranţă. Primul ministru Suga l-a asigurat pe preşedintele Bach că niponii sunt hotărâţi să găzduiască o ediţie de succes a Jocurilor de la Tokyo, vara viitoare, ca dovadă că omenirea a învins virusul. La rândul său, liderul Mişcării Olimpice mondiale a susţinut în continuare că Jocurile Olimpice sigure vor fi un simbol al solidarității şi al unității. 
„Avem pregătite o serie de măsuri împotriva virusului Covid-19 şi, împreună cu prietenii şi partenerii noştri japonezi, ne vom asigura că aceste Jocuri vor fi lumina la capătul tunelului întunecat în care ne găsim”, a declarat preşedintele Bach. 


Înainte de a participa la revizuirea proiectului JO de la sediul comitetului de organizare Tokyo 2020, preşedintele Bach a fost la Muzeul Olimpic Japonez, unde i-a acordat Colanul Olimpic de Aur fostului premier nipon Shinzo Abe, cel care a susţinut puternic cererea Tokyo de a găzdui Jocurile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6753 secunde