Olimpism / Campioni la surfing şi skateboard. Premierele JO de la Tokyo

244
Olimpism / Campioni la surfing şi skateboard. Premierele JO de la Tokyo - o-1627382010.jpg

Articole de la același autor

- Primul campion olimpic la surfing din istorie a devenit, marţi, 27 iulie, brazilianul Italo Ferreira, după ce s-a impus în proba desfăşurată la Ichinomiya, în prefectura Chiba, la circa 100 de kilometri de Tokyo.

Ferreira şi-a rupt placa la chiar primul val, dar a revenit imediat cu una nouă. El s-a impus fără probleme în faţa rivalului său, japonezul Kanoa Igarashi, prin combinaţii şi întoarceri bruşte, prin valurile puternice.

- Carissa Moore (SUA) este prima campioană olimpică din istoria surfingului, marţi, la JO de la Tokyo, după ce s-a impus pe Tsurigasaki Surfing Beach în finala disputată contra reprezentantei Africii de Sud, Bianca Buitendag.

- Flora Duffy a cucerit prima medalie de aur din istoria Insulelor Bermude la Jocurile Olimpice, după ce s-a clasat pe primul loc în concursul feminin de triatlon, disputat marţi, la Tokyo, în condiţii meteorologice foarte dificile.

- Japoneza Momiji Nishiya, în vârstă de 13 ani, a devenit prima campioană olimpică din istoria skateboard-ului, sport adiţional la JO de 2020, la în proba stradală feminină, la Tokyo, cu 15,26 puncte.

Foto: edition.cnn.com / AP / Francisco Seco 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4933 secunde