Olimpism / Bază de sănătate în caz de Covid-19, în Satul Sportivilor, la Tokyo 2020

113
Olimpism / Bază de sănătate în caz de Covid-19, în Satul Sportivilor, la Tokyo 2020 - olimpism2910-1603984164.jpg

Articole de la același autor



Grupul de lucru pentru contramăsuri coronavirus înfiinţat ca urmare a pandemiei Covid-19 a decis ca, în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo 2020, în Satul Sportivilor să funcţioneze o „Bază de Sănătate” unde vor fi monitorizaţi sportivii şi oficialii în cazul în care vor fi infectaţi cu virusul Covid-19, informează cosr.ro. 


Baza, separată de Clinica generală din Sat, se va ocupa cu supravegherea stării de sănătate a sportivilor, cu selectarea instituţiilor medicale care îi vor putea spitaliza pe cei care contractează virusul şi va organizare transportul pentru pacienţi. 
De asemenea, în cadrul centrului operaţional principal al Tokyo 2020, va fi înfiinţat un „Centru de control al bolilor infecţioase” echipat cu medici, care va centraliza şi coordona contramăsurile în cazul infectării cu virusul Covid-19. Centrul va lucra împreună cu Baza de Sănătate şi Clinica generală din Satul Sportivilor, pentru a menţine starea de sănătate a sportivilor şi pentru a detecta eventualele infectări într-un stadiu incipient, colectând şi schimbând, de asemenea, informaţii despre coronavirus. 


Până la sfârşitul anului, se aşteaptă alte măsuri, printre care punerea la punct a unui mecanism de ridicare a interdicţiei de intrare în Japonia pentru turiştii străini, în prezent în vigoare pentru 159 de ţări şi regiuni. Tot pentru turişti se aşteaptă punerea la punct a unei aplicaţii de verificare a sănătăţii, teste obligatorii, asigurări de sănătate şi centre de sănătate exclusive. 


În ciuda dificultăţilor provocate de criza mondială a sănătăţii, oficialii au rămas încrezători că Tokyo 2020 va avea loc anul viitor. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6528 secunde