Pe plaja "Laguna", Cupa Mangalia și Campionatele Naționale de wrestling-beach

"Olimpiada" pe nisip

427
Ca în fiecare an, în luna august, Mangalia devine capitala luptelor din România. Cei mai buni sportivi din toată țara vin în sudul litoralului și își încleștează forțele pe nisipul fierbinte, cu gândul la titlurile de campioni.

Pentru iubitorii luptelor, constănțeni sau turiști aflați în concediu pe litoral, săptămâna aceasta este una perfectă, pentru că au posibilitatea de a urmări două turnee atractive. Singura condiție - să facă un drum la Mangalia.

Pe plaja "Laguna", se află în plină desfășurare întrecerile Cupei Mangalia la lupte pe plajă, competiție organizată de CS Mangalia, în parteneriat cu Asociația Județeană de Lupte și Primăria Mangalia.

Protagoniști sunt sportivi și sportive reprezentând peste 50 de cluburi din întreaga țară. Printre aceștia, și luptătorii dobrogeni, care și-au trecut deja în cont medalii.

De la LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța (antrenori, Ioan Giuglea și Valentin Dobrin), s-au remarcat Ștefan Marin, campion al categoriei grea, și Sergiu Olteanu, bronz la categoria mijlocie.

Foarte bun și comportamentul luptătorilor de la CSS Mangalia, care au urcat în patru rânduri pe podium: Mădălin Pîrvulescu - locul I, cadeți, categoria mijlocie; Liviu Costache - locul II, cadeți, categoria mică; Marius Marin - locul II, copii, categoria mijlocie; Cristina Pintilie - locul III, copii, fete, categoria mică.

v v v

Cupa Mangalia se încheie astăzi, odată cu meciurile de calificare și finalele secțiunii cadete, însă regalul de lupte continuă în week-end, când, tot pe plaja "Laguna", se va desfășura Campionatul Național de wrestling-beach pentru juniori.

Peste 200 de sportivi vor păși pe nisipul arenei special amenajate pentru lupte, iar turneul va fi supervizat de trei nume "grele": maestrul Gheorghe Berceanu, Vasile Andrei (director de turneu) și Vasile Pușcașu (secretar general al Federației Române de Lupte).

Cântarul oficial este programat vineri, iar întrecerile propriu-zise, sâmbătă și duminică.

"Îi invităm să asiste la turnee pe toți cei cărora luptele le dau o senzație aparte. Îi asigur că spectacolul va fi unul de calitate, sportivii vor da tot ceea ce au mai bun în ei", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Mangalia, Ionel Luca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7398 secunde