Antrenorul HC Dobrogea Sud, Djordje Cirkovic:

„Obiectivul nostru este să ne calificăm în grupele EHF European League”

210
„Obiectivul nostru este să ne calificăm în grupele EHF European League” - obiectivul-1627065856.jpg

Articole de la același autor

Antrenorul HC Dobrogea Sud, Djordje Cirkovic, este optimist în ceea ce priveşte „dubla” cu maghiarii de la Csurgoi KK, din turul întâi preliminar al EHF European League. Tehnicianul sârb spune că echipa sa va face totul pentru a-şi îndeplini obiectivul: calificarea în grupele competiţiei.

Csurgoi KK nu este o necunoscută pentru HC Dobrogea Sud. Cele două echipe s-au mai întâlnit în octombrie 2019, în turul secund al Cupei EHF. Atunci, formaţia maghiară s-a calificat graţie numărului mai mare de goluri marcate la Constanța, unde a câștigat cu 24-22. „Delfinii” s-au impus în retur cu 21-19, scorul general fiind 53-53! Datele problemei s-au mai schimbat de atunci.

„Impresia după tragerea la sorţi este că se putea şi mai rău, dar şi mai bine. Nu putem spune că este un adversar uşor, pentru că, anul acesta, în aprilie, a învins-o pe Veszprem, în campionat. Nu e aceeași echipă cu care am jucat în 2019. E adevărat, au schimbat antrenorul şi 5-6 jucători.

Ştim că joacă mult mai bine acasă. E bine că avem primul meci în deplasare şi că avem timp să ne pregătim. Am început treaba, strângem informaţii. Eu sunt optimist, obiectivul nostru este să ne calificăm în grupe”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul Djordje Cirkovic.


Tehnicianul sârb a fost instalat pe banca echipei constănţene în octombrie 2019, în locul lui Zvonko Sundovski, chiar înainte de „dubla” cu Csurgoi, din Cupa EHF, şi a avut puţin timp la dispoziţie să pregătească primul meci. După victoria din Ungaria, Cirkovic a reuşit un şir de succese şi a condus echipa în ultimele două sezoane.

Csurgoi s-a despărţit între timp de antrenorul sârb Alem Toskic, plecat la Celje. În locul său, a fost numit, luna trecută, spaniolul Mariano Ortega, campion mondial ca jucător cu naţionala iberică. Secundul acestuia a rămas sârbul Darko Pavlovic, fostul jucător al HCM-ului Constanţa.

La rândul său, pivotul Zoran Nikolic se declară mulţumit de tragerea la sorţi.

„Am văzut că au plecat mulţi jucători. Avem timp să pregătim meciurile, dar o să fie o perioadă grea atunci, avem şi Supercupa cu Dinamo.

Au venit la antrenamente şi jucătorii noi, cu emoţie, dar şi cu energie. Trebuie să ne pregătim bine în vara aceasta, să fim în formă la meciurile cu Csurgoi. Să facem un rezultat bun acolo, iar în retur abia aştept să jucăm cu spectatorii, aici, la noi”, a spus Zoran Nikolic, care, pentru această stagiune, i-a cedat banderola de căpitan lui Ionuţ Nistor.

XXX

Primul meci al „dublei” Csurgoi KK - HC Dobrogea Sud se va disputa, pe 28/29 august în Ungaria, iar returul, pe 4/5 septembrie, la Sala Sporturilor din Constanţa.

Echipa constănţeană va pleca, la începutul lunii viitoare, într-un stagiu de pregătire în Serbia, lângă Belgrad, unde va juca amicale cu echipe din prima ligă sârbă: Jugovic Kac, Metaloplastika Sabac şi Partizan Belgrad. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4731 secunde