BC Athletic Constanța susține "Sănătatea prin sport"

Obezitatea juvenilă, combătută prin jocul de baschet

781

Articole de la același autor

Jucătorii și antrenorii coordonatori ai echipei de baschet BC Athletic Constanța au derulat, ieri, o nouă etapă a proiectului "Sănătate prin sport", desfășurată, de data aceasta, la Cambridge School Constanța. 


Proiectul susținut de Asociația Terra Semper Fidelis și Consiliul Județean Constanța are ca obiectiv principal promovarea sportului în școlile din oraș, inițiatorii acestuia fiind îngrijorați de numărul tot mai mare de absenteism de la orele de sport și al numărului tot mai mare de copii care suferă de obezitate. 


Sub deviza echipei, "Team is everything", baschetbaliștii au luat parte, alături de cei peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, la exerciții de agilitate, îndemânare și precizie, după care au oferit un meci-școală între aceștia, în aplauzele celor prezenți în sala de sport. 


Pe lângă antrenorii echipei de seniori, Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici, a fost prezentă și Alina Șerban, antrenoarea echipei de baby-baschet BC Athletic. Cu o experiență vastă acumulată ca jucătoare și antrenoare în ligile americane, noua membră a familiei baschetului constănțean vine cu ambiții mari și dorința de a transforma micii sportivi în adevărați campioni pe viitor. 


"Dorim să trezim conștiința comunității cu privire la problemele obezității, ale practicării sportului și ale alimentației sănătoase. Vom merge în mai multe școli din oraș și vom încerca să îi facem să înțeleagă cât de importantă este mișcarea în viața noastră. Ne vom continua munca în ritmul nostru, fără grabă, dar cu eficiență, pe modelul echipei masculine de baschet, victorioasă în prima etapă a Ligii 1. Ne gândim ca pe viitor să desfășurăm un proiect destinat fetelor, fiindcă este păcat ca acestea să nu primească la fel de multă atenție ca băieții. Sunt puține echipe de baschet feminin în Constanța, iar noi dorim să venim cu ceva nou, care să creeze performanță", a declarat Andrei Talpeș, președinte al Asociației Terrea Semper Fidelis și team-managerul celor de la BC Athletic Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3421 secunde