Liga Națională de handbal masculin

O nouă provocare pentru HCDS. Echipa lui Dalibor Cutura vine la Constanța

250
O nouă provocare pentru HCDS. Echipa lui Dalibor Cutura vine la Constanța - onouaprovocare-1581531960.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud este gata pentru un nou test dificil în Liga Zimbrilor. Echipa antrenată de Djordje Cirkovic va juca, astăzi, pe teren propriu, în compania CSM-ului Focșani, o formație redutabilă, care i-a învins pe constănțeni în turul acestei ediții de campionat.

Echipa de la țărmul mării vine după nouă victorii consecutive obținute în Liga Națională și o țintește pe a 10-a, chiar în meciul cu CSM Focșani. HCDS s-a impus în etapa trecută pe terenul CSM-ului Făgăraș, scorul 26-23, și are un moral excelent înaintea meciului de la Sala Sporturilor.

"Ne dorim mult victoria. Dalibor Cutura ne cunoaște foarte bine, am fost colegi, dar, deși va fi un meci dificil, sper să ieșim învingători. Am câștigat contra lor în jocul de pregătire de la Brăila, dar un amical nu se compară niciodată cu un meci oficial. Avem de luat o revanșă, pentru că ne-au bătut la ei acasă. Îi așteptăm, sper să dăm ce avem mai bun și să-i învingem", a declarat portarul Ionuț Iancu, pentru site-ul oficial al clubului constănțean.

HCDS se va baza la partida cu CSM Focșani și pe o galerie numeroasă. Suporterii, care vin în număr mare la fiecare meci jucat pe teren propriu, sunt așteptați să facă o nouă atmosferă incendiară, exact așa cum s-a întâmplat la meciul câștigat împotriva campioanei Dinamo București.

Antrenorul Djordje Cirkovic se poate baza pe toți jucătorii care intră de obicei titulari, iar acesta este un aspect foarte important.

Căpitanul Zoran Nikolic, experimentatul George Buricea sau spectaculosul Fabio Rocha Chiuffa vor fi oamenii care vor încerca să tragă echipa după ei.

"Mă bucur că a fost o evoluție bună. Am câștigat cu Dinamo și am confirmat apoi la Făgăraș. Chiar dacă nu a fost un joc la fel de bun, am câștigat. Acum, vom întâlni o echipă foarte arțăgoasă, care aleargă foarte bine. În amical am câștigat greu, la un gol. Un mic plus pentru ei poate a fost în tur antrenorul Dalibor Cutura, care ne cunoaște bine. Dar, sperăm să nu fie un atu și joi. De când a venit domnul Cirkovic, suntem mai motivați, sperăm să continuăm așa, să terminăm neînvinși campionatul", a adăugat Daniel Susanu.

XXX

Partida HC Dobrogea Sud (30 puncte, locul 5) - CSM Focșani (22 puncte, locul 9) are loc, astăzi, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor, și va fi transmisă în direct de TVR 2.

HCDS are ca obiectiv principal calificarea în play-off. Echipa de pe litoral se află pe locul 5 și este la doar două "lungimi" de podium. Pe primele trei poziții sunt Dinamo, Potaissa Turda și Steaua București.

Pe lângă campionat, HCDS mai este angrenată și în Cupa României, acolo unde este calificată în Final Four, turneu care se va disputa, pe 4 și 5 aprilie, la Sala Sporturilor din Constanța. În semifinale, HCDS va juca împotriva Politehnicii Timișoara, în timp ce, în celălalt meci din "careul de ași", se vor întâlni Dinamo București și HC Bacău. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Stire din Sport : CSU Neptun, eliminată din Cupa României
Pagina a fost generata in 0.3622 secunde