O "afacere" dubioasă: trecerea bazei Hidrotehnica la Consiliul Județean

681
1
O
Consilierii județeni PDL au transmis, ieri, către ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, și către președintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, Doina Melinte, o adresă, prin care atrag atenția asupra transferului "suspect" al bazei sportive "Hidro-tehnica" din administrarea ANST în cea a Consiliului Județean Constanța.

În documentul semnat de consilierul județean PDL Mihai Petre, se arată că "în ședința CJC, din 28 iulie 2011, a fost adoptată Hotărârea nr. 208 privind emiterea acordului Consiliului Județean în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern pentru transmiterea bazei sportive Hidrotehnica din administrarea ANST în cea a CJC. În aceeași ședință, deloc întâmplător, majoritatea USL din cadrul CJC a consfințit actul de deces al tradiționalei echipe CS Tomis, prin preluarea acesteia de către CSU Neptun. Deloc întâmplător, întrucât CS Tomis a fost falimentat în mod premeditat și cu rea voință de către CJC și Fundația pentru Promo-varea Sportului Constănțean! Iar una dintre mizeriile falimentării intenționate a CS Tomis este trecerea în prima fază a bazei Hidrotehnica în administrarea CJC, intermediar către destinația finală a bazei: gestiunea Fundației pentru Promovarea Sportului Constănțean. Scopul: orice investiție să se realizeze prin intermediul firmelor de casă ale USL.

Fac precizarea că, în cadrul aceleiași ședințe, plenul CJC a decis retragerea județului Constanța din patru structuri europene - Adunarea Regiunilor Europei, Conferința Regiunilor Periferice Maritime din Europa, Adunarea Regiunilor Europene Viticole și Alianța Orașelor Culturale Europene -, întrucât actualul buget județean nu mai permite achitarea contribuțiilor de membru în cadrul entităților menționate.

Având în vedere că, în bugetul pe anul în curs, nu au fost prevăzute sume pentru întreținerea bazei sportive Hidrotehnica, element coroborat cu cel prezentat mai sus, devine cât se poate de logic că noul potențial investitor, CJC, nu poate sub nicio formă să administreze, în bune condițiuni, baza sportivă".

v v v

Pedeliștii cer ministrului Funeriu și președintelui ANST să nu dea curs solicitării CJC de promovare a unei Hotărâri de Guvern în vederea transmiterii bazei sportive Hidrotehnica din administrarea ANST în cea a CJC, întrucât "în spatele acestei inițiative se află, probabil, interese obscure ce pot avea un pronunțat aspect penal": "Perspectivele drenării banului public în conturile firmelor de casă ale USL sau a distrugerii deliberate a bazei Hidrotehnica, prin lipsa oricăror investiții din partea potențialului administrator, având ca scop final vânzarea acesteia la preț de nimic către aceleiași firme, reprezintă două elemente ce pot fi evitate prin intervenția ministrului Educației și a președintelui ANST".

Comentează știrea

JM
31 august 2011
handbal

asa se intampla cind nu te mai supui PSD-ului la Constanta.pe gica slabu l -au executat scurt ca a plecat din partid. nu mai au nevoie de el, ci doar de baza sa o poata reface cu firmele lor platite din BANI PUBLICI.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4433 secunde