Numărul spectatorilor pe stadioane la Euro 2020 ar putea să crească până la 50%

253
Numărul spectatorilor pe stadioane la Euro 2020 ar putea să crească până la 50% - eduardnovakmtslarge3-1620480568.jpg

Articole recomandate

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat sâmbătă că există o şansă ca numărul spectatorilor pe stadioane la Euro 2020 să crească până la 50%, menţionând însă că pentru acest lucru trebuie găsită varianta care să confere siguranţa necesară celor prezenţi, potrivit Agerpres.


"Eu cred că am avea şi o şansă să creştem până la 50% numărul spectatorilor - deocamdată, avem 25%. Toţi suntem optimişti. Acum, să găsim nişte formule - ori vaccin, ori testat - care să ne dea şi siguranţă, dar să ne bucurăm şi de sport", a spus Novak.


El şi-a exprimat speranţa că după 1 iunie spectatorii vor putea reveni pe stadioane, menţionând că toată lumea îşi doreşte acest lucru. Pe de altă parte, ministrul Tineretului şi Sportului s-a arătat rezervat în ceea ce priveşte propunerea vicepremierului Dan Barna ca următorul meci din Cupa României să fie un test la care accesul publicului pe stadion să fie permis unui număr limitat de persoane vaccinate.


"Eu văd că toţi din Guvern îşi doresc cât de repede să revenim la normalitate, însă faptul că domnul Barna doreşte ca pe 12 mai să avem deja public pe stadion este cam greu, deoarece sunt multe lucruri administrative de făcut până atunci. Trebuie să elaborăm un ordin de ministru - un ordin comun între Ministerul Sportului şi Ministerul Sănătăţii. Timpul este foarte scurt şi nu cred că este un lucru viabil, ba, mai mult de atât, noi ne-am străduit cumva să adaptăm o strategie de a intra, a spectatorilor, în baza unui formular elaborat de către UEFA, ce va aplicat la Euro 2020 şi cred că acela va fi proiectul pilot', a mai spus Eduard Novak.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9777 secunde