Președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan:

"Nu face Istrate legea în rugby-ul românesc!"

1646
După un sezon în care nu a contat în bătălia pentru podium, CS Cleopatra
se pregătește să revină în forță în Campionatul Național de rugby juniori sub 19 ani, în care a obținut cele mai mari performanțe: bronz în 2007 și argint în 2008. Dușmanii, însă, pândesc după colț.

Un nou proiect pentru ambiții mai vechi. Asta pun la cale conducătorii Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia, obiectivul fiind readucerea pe litoral, după mai bine de 20 de ani, a unui titlu de campioană de juniori la rugby.
Scopul fiind clar și îndrăzneț, gruparea constănțeană a căutat parteneri de încredere. S-au analizat mai multe variante, formula finală fiind semnarea protocolului de colaborare cu un Colegiu Național din București: "Aurel Vlaicu" (CNAV). Conform înțelegerii, vor avea loc schim-buri de jucători - juniori sau sportivi care termină junioratul, pentru continuarea procesului de pregătire sportivă a acestora, care să ridice nivelul rugby-ului românesc.
Contractul, semnat de președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan, și directorul CNAV, Ioan Țoca, este valabil nu numai pentru competițiile interne, ci și pentru alte activități, precum participarea în turneele internaționale.
Astfel, pentru sezonul 2009/2010, care debutează luna viitoare, CS Cleopatra a înscris echipa în Campionatul Național de juniori U19, cheltuielile cu baza sportivă și jucătorii fiind suportate de clubul constănțean. Lotul este format din 27 de jucători - nouă de la CS Cleopatra, șapte de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS și 11 de la CNAV, toate transferurile (deja perfectate) fiind definitive. Antrenori sunt Marian Nache și Marian Udroiu.
"Vrem să facem o echipă competitivă, care să aducă titlul la Constanța. Apoi, jucătorii își vor continua activitatea la echipa de seniori, în Divizia Națională, iar cei care vor dori pot deveni studenți la Universitatea Ovidius", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Chirondojan.
Dar, așa cum se întâmplă în România, imediat s-au ivit dușmani ai proiectului. Lucru, de altfel, explicabil, pentru că nucleului din București nu-i este pe plac întărirea centrului de pe litoral.
"Am auzit că se fac presiuni pe la autoritățile locale și la Ministerul Educației pentru a tăia finanțarea CNAV-ului. Vicepreședintele FRR, Victor Istrate, a propus chiar desființarea acestui club de mare tradiție. Îi amintesc că nu el face legea, iar acești copii nu vin la plajă la Constanța, ci pentru a face performanță. Cum vrea federația să progresăm, să ne luptăm din nou cu Franța și Irlanda? Dându-ne peste pi-cioare? Nu am băgat mâna în bu-zunarul nimănui, cheltuielile vor fi suportate de clubul nostru. Sper că, până la startul campionatului, se va mai schimba și maniera de arbitraj. Alin Petrache (n.r. - președintele FRR) ar trebui să fie mai atent când își alege colaboratorii", a adăugat Chirondojan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3451 secunde