Nou record mondial la săritura cu prăjina, stabilit la Glasgow

745
Nou record mondial la săritura cu prăjina, stabilit la Glasgow - ddd-1581784548.jpg

Articole recomandate

Atletul suedez Armand Duplantis a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina, trecând peste ștacheta înălțată la 6,18 m, sâmbătă în cadrul reuniunii în sală de la Glasgow, la doar o săptămână după ce a reușit 6,17 m, transmite Agerpres. Duplantis (20 ani) și-a confirmat forma excelentă și a reușit săritura de la prima încercare.

Armand Duplantis a stabilit în urmă cu o săptămână recordul mondial la săritura cu prăjina, cu un rezultat de 6,17 m, în sală la Torun (Polonia). Duplantis îmbunătățise cu un centimetru recordul reușit în februarie 2014 de idolul său, francezul Renaud Lavillenie. Înaintea lui Lavillenie, recordul mondial fusese deținut de "țarul" ucrainean Serghei Bubka (6,15 m în 1993).

Duplantis a devenit campion european de seniori la numai 18 ani la Berlin în august 2018, cu un rezultat de 6,05 m. În octombrie anul trecut, către finalul unui sezon în care a depășit de mai multe ori pragul mitic al celor 6 metri, Duplantis a devenit vicecampion mondial la Doha (Qatar), cu un rezultat de 5,97 m, fiind învins de americanul Sam Kendricks.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Decembrie 2015
Stire din Sport : Se naște o nouă stea în sportul românesc
Pagina a fost generata in 0.4545 secunde