Nicio etapă fără emoții în Campionatul Național de karting! Frații Onoaie, curse excelente

932
Nicio etapă fără emoții în Campionatul Național de karting! Frații Onoaie, curse excelente - nicioetapa-1475598308.jpg

Articole de la același autor

S-a încheiat o nouă etapă incendiară din cadrul Campionatului Național de karting. Pe circuitul de la Prejmer (județul Brașov),

cei mai talentați piloți de karting s-au întrecut în cea de-a V-a etapă a sezonului, penultima înaintea decernării titlurilor de campioni.

Printre responsabilii cu spectacolul, s-au aflat și doi ambițioși sportivi constănțeni, frații George și Răzvan Onoaie, ambii reușind, la capătul unor curse excelente, să se claseze pe podiumurile claselor în care au concurat.

Mezinul familiei, George (6 ani), a avut parte de o cursă extrem de dificilă la Clasa Kid. În prima zi a cronometrelor a terminat pe locul trei, iar în prefinală s-a clasat pe locul 2. Ziua finalei l-a prins pe "juniorul" de la clasa 0 de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu"  într-o formă și dispoziție sportivă foarte bună. De pe locul trei a urcat treptat către prima poziție, la mare luptă cu Tudor Drăgan. Cei doi piloți s-au depășit reciproc de mai multe ori, însă ultima dată avea să iasă cu scântei. Cu

doar două ture înainte de final, George îl depășește pe Drăgan și urcă pe poziția întâi, moment în care oponentul său îl acroșează, George se învârte în loc și încheie competiția pe locul 4. În urma vizionării probelor video, Comisia Tehnică a competiției decide ca pilotul Tudor Drăgan să fie penalizat cu 10 se-cunde, decizie ce îl aruncă pe tânărul pilot pe locul patru, iar Geor-ge Onoaie urcă pe locul trei.

"Nu v-aș fi dorit să fiți în pielea mea, ca părinte. Este trist ceea ce s-a întâmplat. Era pe prima poziție, era foarte aproape să câștige cursa și s-a întâmplat incidentul. A mers foarte bine George, a reușit și cel mai rapid tur de pistă al finalei, a demonstrat încă o dată cât de mult iubește competiția", a declarat tatăl pilotului, Bogdan Onoaie.

v v v

Nici fratele său mai mare, Răzvan, nu a fost scutit de belele, la Clasa Mini. În prima zi a cronometrelor, monopostul elevului de la Școala nr. 28 "Dan Barbilian" din Constanța nu a pornit! Problemele tehnice nu au putut fi remediate rapid, astfel că a fost obligat să pornească în pre-finală de pe ultima poziție. În prefinale, Răzvan a avut o răbufnire de orgoliu și a reușit să ajungă rapid până pe locul secund. În finală, după un început mai ezitant, sportivul de 11 ani s-a mobilizat și a încheiat cursa pe locul secund, în spatele câștigătorului Horia Roca.

În clasamentul general, George Onoaie va termina la Clasa Kid, cel mai probabil, pe locul trei, iar fratele său mai mare, Răzvan, va lupta în ultima rundă cu Marco Bota pentru ultima poziție a podiumului. Ultima reprezentație va avea loc la București, pe circuitul AMCKart, singurul în aer liber din Capitală, în zilele de 22 și 23 octombrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6175 secunde