Nici virusul nu-i opreşte! Campionatul Naţional, „încălzire” pentru Balcaniada de Kung-Fu online

280
Nici virusul nu-i opreşte! Campionatul Naţional, „încălzire” pentru Balcaniada de Kung-Fu online - nici-1620652013.jpg

Articole de la același autor

În premieră, având în vedere actualul context generat de pandemia Covid-19, Campionatul Naţional de Kung-Fu s-a desfăşurat online, la proba „Zha-Quan”. În paralel, a avut loc şi o selecţie la probele de „Taolu Tradiţional” şi „Taichi Tradiţional”, în vederea participării la Campionatul Balcanic de Kung-Fu online.

La Campionatul Naţional, au participat 36 de sportivi din 10 cluburi. Din judeţul Constanţa, au intrat în competiţie reprezentanţi ai cluburilor: CS Dacia Mircea Vodă (preşedinte Dumitru Dedu, antrenor Mircea Stoian), CS Koga Io-Nom Gym Cernavodă (preşedinte Cristina Stoian, antrenor Mircea Stoian, instructor Marius Ştefan Macsim), CS Panda Poarta Albă (preşedinte şi instructor Mihai Cîju), CS Noua Generaţie Mangalia (preşedinte Ciprian Broască, instructor Mihaela Laura Ocolişan), CS Shaolin Callatis Mangalia (preşedinte şi antrenor Florin Iordănoaia), CSU Neptun Constanţa (preşedinte Elena Ghiţă, instructor Gheorghe Istrate) şi CS Marea Neagră Constanţa (preşedinte şi antrenor Florin Iordănoaia).

Dintre sportivii medaliaţi, va fi alcătuit lotul naţional, pentru participarea, în data de 16 mai, la Campionatul Balcanic de Kung-Fu online, la aceleaşi probe.

Totodată, la selecţia pentru probele de „Taolu Tradiţional”, au fost selecţionaţi cinci sportivi, iar la cea de „Taichi Tradiţional”, doar un sportiv.

Tudor Bocai, cea mai mare notă din concurs

„A fost un campionat reuşit din punct de vedere tehnic. Responsabilul pentru partea de comunicare şi transmitere online a concursului a fost Cristian Dan-Opariuc, lector universitar la Universitatea «Ovidius».

Din punct de vedere al evoluţiilor, au confirmat sportivii care sunt campionii din anii anteriori, de la probele de luptă sportivă, dar au venit şi sportivi noi, valoroşi, care au reuşit să obţină rezultate foarte bune.

Cea mai mare notă din concurs a obţinut-o sportivul Tudor Bocai (9,35), de la seniori, fiind urmat de fratele său, de la juniori, Vlad Bocai (9,25), ambii fiind medaliaţi cu aur.

O surpriză la fel de plăcută au oferit-o surorile Andrada Nicola Rabigan, la copii, şi Denisa Georgiana Rabigan, la junioare, care au obţinut medaliile de aur.

Dezamăgirea o reprezintă faptul că mai mulţi sportivi s-au înscris, dar nu s-au mai prezentat la sala de concurs şi nu au evoluat.

Sperăm ca sportivii care vor fi selecţionaţi la lotul naţional să se pregătească şi să obţină rezultate la fel de bune, la concursul internaţional din finalul acestei săptămâni.

Felicitări sportivilor participanţi şi mulţumiri antrenorilor şi instructorilor care i-au pregătit! Aplauzele de la sfârşitul campionatului au fost transmise tot online!”, a declarat preşedintele CS Marea Neagră, PhD Florin Iordănoaia, 7 Duan Kung-Fu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3711 secunde