Naţionalele individuale de şah clasic, luna viitoare, la Iaşi

120
Naţionalele individuale de şah clasic, luna viitoare, la Iaşi - nationalele-1614784806.jpg

Articole de la același autor

Ediţia de anul acesta a Campionatelor Naţionale individuale de şah clasic pentru seniori și senioare va fi găzduită de Hotelul Moldova din Iași, în perioada 18-25 aprilie, s-a decis la ultima şedinţă a Consiliului Director al Federaţiei Române de Şah. Fondul de premiere oferit de organizatori - 28.300 lei.

Competiţia este foarte importantă, deoarece reprezintă criteriu de selecție pentru cei opt şahişti care vor participa la Concursul European individual (Open) pentru calificarea la Cupa Mondială ce se va desfășura online în sistem hibrid.

Urmare a amânării Campionatului European (Open) din Islanda, cele 36 de locuri alocate Europei pentru Cupa Mondială programată la Soci, în iulie 2021, vor fi atribuite în urma desfășurării unui concurs de calificare european în sistem hibrid.

Astfel, în conformitate cu regulamentele FIDE, pentru calificarea la Cupa Mondială din luna iulie, Federația Europeană a decis organizarea unui campionat în sistem hibrid (jucătorii unei federații vor concura într-un spațiu de joc sub supravegherea arbitrilor), în perioada 22-30 mai. Din partea unei federații pot participa jucătorii cu ELO de peste 2.600 (la 1 ianuarie) și opt jucători dacă federația respectivă organizează un concurs de calificare. România poate înscrie cei doi jucători cu ELO peste 2.600 - Constantin Lupulescu și Bogdan Deac, precum și primii opt clasați la Campionatul Național individual de la Iași. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6759 secunde