Naţionala feminină de handbal, pregătiri pentru turneul preolimpic. „Timpul, cel mai mare inamic”

230
Naţionala feminină de handbal, pregătiri pentru turneul preolimpic. „Timpul, cel mai mare inamic” - nationala2-1615480441.jpg

Articole de la același autor

Naţionala feminină de handbal a României va participa, în perioada 19-21 martie, la turneul preolimpic din Muntenegru, alături de echipa ţării gazdă şi de campioana europeană Norvegia. Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Selecționerul naţionalei feminine de handbal a României, Adrian Vasile, a anunțat componenţa lotului convocat pentru perioada de pregătire centralizată, dintre 14 şi 18 martie, de la București, și turneul preolimpic (18-21 martie).

Astfel, sub comanda tehnicianului se vor afla 18 jucătoare: Yulyia Dumanska (Podravka Koprivnica), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) - portari; Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) - extreme dreapta; Laura Popa (Rapid Bucureşti) - inter dreapta; Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur), Andreea Popa (Minaur), Laura Pristăviţa (Gloria Bistriţa) - centri; Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina) - pivoţi; Anca Polocoşer (Minaur), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti) - interi stânga; Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana-Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău) - extreme stânga.

Adrian Vasile a subliniat faptul că nu i-a fost deloc uşor să alcătuiască lotul pentru turneul preolimpic.

„Avem jucătoare de valoare în România, însă acest an este foarte atipic și scoate cumva din ritm anumite echipe, mai ales cele care nu participă în competițiile europene. De aceea, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experiență și cu foame de rezultate foarte mare, care să conștientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic și a șansei de a merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Iar cel mai mare inamic este timpul, pentru că nu este niciodată suficient ca să faci toate lucrurile așa cum ți-ai dori. Nivelul de concentrare care se atinge într-un interval atât de scurt, când totul este foarte comprimat, și nivelul de adrenalină fac să compensăm lipsa timpului. Foarte importantă a fost etapa de pregătire de la finalul lunii februarie, când am apucat să ne întâlnim, să ne simțim în teren, să punem la punct foarte multe lucruri în privința jocului nostru”, a declarat Adrian Vasile.

Miza pe unitatea de grup

Tehnicianul a mai spus că, în bătălia preolimpică, mizează foarte mult pe unitatea de grup.

„Cred că plusul unei echipe va fi întotdeauna unitatea de grup, dorința de victorie, responsabilitatea rezultatelor și a numelui pe care România îl are în handbal. Cred că avem un mix de jucătoare cu experiență și jucătoare tinere care sunt obișnuite cu competiția la nivel internațional și cu tot ce presupune stresul competiției la nivel înalt”, a explicat Adrian Vasile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5175 secunde