Năpădiți de căpușe și șobolani. "Mi se urcă sângele la cap, e ceva de noaptea minții!"

5429
4
Năpădiți de căpușe și șobolani.

Articole de la același autor

Situație alarmantă la Complexul Sportiv "Farul" Constanța. Până la preluarea efectivă a bazei de către administrația locală și la reabilitarea sa, mai sunt pași de făcut, iar până una-alta, antrenamentele sportivilorcare mai merg acolo sunt un adevărat calvar.

Eveline Lisenco, fostă campioană națională la atletism, actualmente șlefuitoare de talente la CS Farul Constanța, nu a mai rezistat, iar ieri a răbufnit. A dat frâu liber unei dureri pe care doar antrenorii o pot simți în momentul în care se lovesc de atât de multe piedici puse sportivilor în drumul către performanță. 


"Joi, 25 mai, pe stadionul Farul din Constanța, se organizează Cupa 1 iu-nie, destinată șobolanilor și căpușelor, generația 2017. Ca noutate, pentru anul acesta, este introdusă și ștafeta mixtă combinată șobolan-căpușă. Este «minunat» să te antrenezi în asemenea condiții", a declarat Eveline Lisenco. 


Cine a avut curiozitatea de a trece pe la stadion cunoaște peisajul deplorabil. Iarba este crescută atât pe suprafața de joc, cât și prin tribune. Cum era de așteptat, flora a fost completată și de faună. 


"Sunt foarte supărată. Ieri (n.r. - marți), am fost la Urgențe să-mi scot căpușele din ureche. Am înțeles că nu sunt singura care a pățit-o. E groaznic ce se întâmplă pe stadion. Au început să ne atace șobolanii și căpușele. Iarba a trecut de nivelul gleznei, pomii au crescut de zici că suntem în livadă la Niculițel. Nici nu vreau să mă gândesc ce o să se întâmple peste o lună, când va fi căldura mai mare", a completat antrenoarea. 


Sat fără câini
 


De ceva timp, baza nu mai este păzită, astfel încât oricine poate intra în stadion fără a fi întrebat "de sănătate". 


"Nu avem cultura și respectul pentru ce reprezintă acest stadion. Intră copiii să se joace, vin cu biciclete, role, se plimbă, fac gălăgie, abia reușim să ne desfășurăm antrenamentele. Au intrat chiar și cu motorete în stadion și dădeau ture. Este inadmisibil! Niște indivizi chiar au încercat să intre cu mașina. Mi se urcă sângele la cap știind că nu pot face nimic. Unii sunt și agresivi verbal, nu te poți înțelege cu ei. Până și groapa de nisip se golește pe zi ce trece, deoarece vin oamenii și iau nisipul pentru pisici. E ceva de noaptea minții", a completat fosta mare atletă.



Chetă pentru combustibilul mașinii de tuns iarbă 


Un îngrijitor bătrân, ajuns la vârsta pensionării, știrb și șchiop, își face veacul pe acolo. Ar tunde el iarba, însă utilajul respectiv are nevoie de combustibil pentru a rade pădurea de căpușe. În câteva ore ar rezolva problema, însă nu s-a găsit nimeni care să ofere acești bani. 


"Dacă știam, puneam mână de la mână și făceam acest lucru, doar că nu am știut că dispunem de o mașină de tuns iarba. Nu reprezintă o problemă pentru noi și nu ar fi prima dată când antrenorii de atletism fac chetă și rezolvă problemele de la stadion. Cred că cea mai la îndemână soluție este să ne bazăm tot pe forțele noastre. Nu putem renunța. Am făcut performanță ca sportivi, dorim să facem același lucru și ca antrenori. Ne doare foarte tare. Săptămâna trecută a fost un concurs școlar, unde au alergat cei mici. Veneau părinții și antrenorii să facă poze și spuneau: «Uite ce s-a ales din stadionul acesta…» ", a mai spus Eveline Lisenco.

Părerile privind viitorul bazei sportive sunt împărțite. Pe de-o parte, sunt oameni care spun că trebuie construit un nou stadion, dar sunt și opinii sceptice referitoare la această idee, categorie în care se încadrează și Lisenco Eveline. 


"Nu cred că cea mai bună soluție este dărâmarea, fiindcă s-au mai văzut stadioane puse la pământ, refăcute apoi fără pistă de atletism. Nici nu mai știm la ce să ne așteptăm. Dacă va dispărea și stadionul, atleții constănțeni se vor pregăti pe stradă, pe plajă sau în parcul Tăbăcăriei", este de părere Eveline Lisenco. 


Comentează știrea

Arhivarul
25 mai 2017
Dosar de corupt : Teliceanu

"Un șef controversat » Claudiu Teliceanu este ca și instalat în fruntea DJST Constanța" - acesta este titlul unui articol din GSP ,semnat Mirela Neag Luni 14 Mai 2012. S-a sesizat cineva din Primarie ,CJC,MTS,DNA, DIICOT si alte institutii de 2 bani din aceasta tara condusa de mafioti? Nu ptr ca si atunci ca si acum PSD,PNL,SRI ,DNA C-ta, erau prinsi in "hora hotiei". Vreau sa vad daca mister Tutuianu va face audit si apoi va sesiza procurorii. Raspusul oficial va fi: NU! De ce? I-a cititi toate articolele despre acest DJTS C-ta sa vedeti cine sunt prinsi in hora: "marea doamna a sportului "Elena Francu, care l-a tolerat Teliceanu,doar ca sa-si pastreze scaunul, si vesnicul contracandidat Busu , venit pe filiera PSD. Ne mai miram ca in anul de gratie 2017,stadionul a ajuns o ruina?Atunci e grav ptr constanteni,ori am inchis si noi ochii la actele de coruptie ori avem memorie fff,scurta. PS. 1.Sa fie pe intelesul tuturor, nu zic ca Elena Francu este corupta sau a facut matrapazlacuri, dar se face vinovata de faptul ca a tolerat in sanul DJTS o lepadatura precum Teliceanu.la fel ca si restul a ignorat toate semnalele date de presa despre aceasta lichea. PS.2.Acesta este PNL-ul care-mi cere votul?Cei care spala putina si baga gunoiul amicului lor sub pres, ca sa nu se descopere jaful facut si incompetenta crasa.Mama voastra de banditi si corupti, ati ajuns mai jalnici si mai patetici decat PSD-ul lui Mazare&Co PS.3. Ptr cei care nu stiu ,Mirela Neag face parte din echipa lui Tolontan.Aia care au demascat coruptia din sanatate si din primaria Bucuresti

Catalin
25 mai 2017
Fotbal

Si pentru ce ar avea nevoie atleții sa se antreneze in fata a cca 20-30 mii de scaune goale? Acolo sa se construiască arena de fotbal, fara pista, iar o pista de atletism se poate amenaja in alt complex sportiv, Badea Cartan, spre exemplu.

EGO
25 mai 2017
Iresponsabilitate

Fara vorba multa,caracteristica noua ,de altfel,cine intra in puscarie,cine este spanzurat,cine plateste paguba,ce face CONDUCATORUL cand mosia lui este in asemanea hal..?? Ce face..?? Se lamenteaza,se plange sau da asemenea pedepse,incat asa ceva sa nu se mai intample (pe mosia lui).Toti banii care se cheltuiesc pentru repunerea in functiune a stadionului trebuie platiti de vinovati...Foarte simplu,nu ?Sa vezi lucrul dracului ca in Romania nimeni nu e vinovat pentru stadion,pentru bazele din Tomis Nord,pentru bazinul (care n-a fost bazin niciodata) de langa cresa din Tomis N..........si inca altele pe care noi le stim si sunt in paragina.Repunerea in functiune trebuie platita (inca o data o spun) de catre VINOVATI.!

Mai scurt
25 mai 2017
Aici sunt banii dumneavoastra

Aici sunt banii bunicilor nostri,aici sunt banii parintilor nostri,aici sunt banii vostri.Din cauza asta nu aveti pensii,nu aveti salarii,din cauza asta traiti in intuneric.Ati ales pe cineva ca sa aiba grija de bani,de patrimoniu,de averea noastra.I-ati ales,i-ati platit regeste ,dar ei v-au furat.Imaginea acestui stadion este imaginea noastra.Asta este imaginea esecului nostru,este imaginea infrangerii noastre,a neputintei noastre.Ati muncit la constructia socialismului ca sa aiba cine sa faca pipi pe munca voastra.Bunicii/parintii stiu ce au patimit.Am irosit o generatie,ati alungat din tara mai multe generatii(4-5 milioane de romani).Secolul XXI a inceput cu un esec istoric.Sictir "tutulor" politrucilor.Nu veti avea liniste in veci,hotilor din politica.De asta sa fiti siguri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3424 secunde