€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Năpădiți de căpușe și șobolani. "Mi se urcă sângele la cap, e ceva de noaptea minții!"

Ştire online publicată Joi, 25 Mai 2017. Autor: Mihai CHELEȘ
Situație alarmantă la Complexul Sportiv „Farul“ Constanța. Până la preluarea efectivă a bazei de către administrația locală și la reabilitarea sa, mai sunt pași de făcut, iar până una-alta, antrenamentele sportivilorcare mai merg acolo sunt un adevărat calvar.

Eveline Lisenco, fostă campioană națională la atletism, actualmente șlefuitoare de talente la CS Farul Constanța, nu a mai rezistat, iar ieri a răbufnit. A dat frâu liber unei dureri pe care doar antrenorii o pot simți în momentul în care se lovesc de atât de multe piedici puse sportivilor în drumul către performanță. 


„Joi, 25 mai, pe stadionul Farul din Constanța, se organizează Cupa 1 iu-nie, destinată șobolanilor și căpușelor, generația 2017. Ca noutate, pentru anul acesta, este introdusă și ștafeta mixtă combinată șobolan-căpușă. Este «minunat» să te antrenezi în asemenea condiții”, a declarat Eveline Lisenco. 


Cine a avut curiozitatea de a trece pe la stadion cunoaște peisajul deplorabil. Iarba este crescută atât pe suprafața de joc, cât și prin tribune. Cum era de așteptat, flora a fost completată și de faună. 


„Sunt foarte supărată. Ieri (n.r. - marți), am fost la Urgențe să-mi scot căpușele din ureche. Am înțeles că nu sunt singura care a pățit-o. E groaznic ce se întâmplă pe stadion. Au început să ne atace șobolanii și căpușele. Iarba a trecut de nivelul gleznei, pomii au crescut de zici că suntem în livadă la Niculițel. Nici nu vreau să mă gândesc ce o să se întâmple peste o lună, când va fi căldura mai mare”, a completat antrenoarea. 


Sat fără câini
 


De ceva timp, baza nu mai este păzită, astfel încât oricine poate intra în stadion fără a fi întrebat „de sănătate”. 


„Nu avem cultura și respectul pentru ce reprezintă acest stadion. Intră copiii să se joace, vin cu biciclete, role, se plimbă, fac gălăgie, abia reușim să ne desfășurăm antrenamentele. Au intrat chiar și cu motorete în stadion și dădeau ture. Este inadmisibil! Niște indivizi chiar au încercat să intre cu mașina. Mi se urcă sângele la cap știind că nu pot face nimic. Unii sunt și agresivi verbal, nu te poți înțelege cu ei. Până și groapa de nisip se golește pe zi ce trece, deoarece vin oamenii și iau nisipul pentru pisici. E ceva de noaptea minții”, a completat fosta mare atletă.Chetă pentru combustibilul mașinii de tuns iarbă 


Un îngrijitor bătrân, ajuns la vârsta pensionării, știrb și șchiop, își face veacul pe acolo. Ar tunde el iarba, însă utilajul respectiv are nevoie de combustibil pentru a rade pădurea de căpușe. În câteva ore ar rezolva problema, însă nu s-a găsit nimeni care să ofere acești bani. 


„Dacă știam, puneam mână de la mână și făceam acest lucru, doar că nu am știut că dispunem de o mașină de tuns iarba. Nu reprezintă o problemă pentru noi și nu ar fi prima dată când antrenorii de atletism fac chetă și rezolvă problemele de la stadion. Cred că cea mai la îndemână soluție este să ne bazăm tot pe forțele noastre. Nu putem renunța. Am făcut performanță ca sportivi, dorim să facem același lucru și ca antrenori. Ne doare foarte tare. Săptămâna trecută a fost un concurs școlar, unde au alergat cei mici. Veneau părinții și antrenorii să facă poze și spuneau: «Uite ce s-a ales din stadionul acesta…» ”, a mai spus Eveline Lisenco.

Părerile privind viitorul bazei sportive sunt împărțite. Pe de-o parte, sunt oameni care spun că trebuie construit un nou stadion, dar sunt și opinii sceptice referitoare la această idee, categorie în care se încadrează și Lisenco Eveline. 


„Nu cred că cea mai bună soluție este dărâmarea, fiindcă s-au mai văzut stadioane puse la pământ, refăcute apoi fără pistă de atletism. Nici nu mai știm la ce să ne așteptăm. Dacă va dispărea și stadionul, atleții constănțeni se vor pregăti pe stradă, pe plajă sau în parcul Tăbăcăriei”, este de părere Eveline Lisenco. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.754 secunde