Muzică clasică pentru Vladimir Putin și Gianni Infantino

145
Muzică clasică pentru Vladimir Putin și Gianni Infantino - putincupamondiala-1528984894.jpg

Articole de la același autor

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și conducătorul FIFA, Gianni Infantino, au asistat miercuri seara, alături de alte câteva mii de spectatori, la un concert de muzică clasică și operă, în Piața Roșie din Moscova, cu o zi înaintea startului Cupei Mondiale de fotbal 2018, informează AFP.


În fața cupolelor colorate ale catedralei Sfântul Vasile Blajinul, cei doi demnitari au ascultat faimosul Concert pentru pian nr.1 de Ceaikovski, dirijat de celebrul șef de orchestră Valeri Gherghiev.


Cântăreața rusă de operă Ana Netrebko, tenorul franco-italian Roberto Alagna, precum și tenorul peruan Juan Diego Florenz au susținut recitaluri, în fața miilor de spectatori aflați lângă zidurile Kremlinului.


Pianistul rus Denis Mațuev a prezentat creația sa, "Simfonia Golului", pe care a compus-o plecând de la golurile marcate în timpul finalelor Cupelor Mondiale, în timp ce deasupra Pieței Roșii soarele asfințea.


Pe străzile din jurul celebrei piețe din centrul capitalei ruse, care s-a numit anterior Piața Sfintei Treimi, atmosfera a fost una festivă, barurile din apropiere fiind pline.


Desfășurate în număr mare, forțele de ordine au ținut tot timpul sub observație mulțimea.


"Este, probabil, cel mai sigur loc din lume, când vezi toate aceste uniforme", a exclamat suporterul australian Alan Vigor (58 ani), încercând să-i facă să zâmbească pe polițiști. "Unul din zece zâmbește", a asigurat el.


Suporterii naționalei Peru, participantă la Cupa Mondială pentru prima oară din 1982, agitau pe străzile din Moscova drapele în culorile alb și roșu ale țării lor.


"Suntem atât de numeroși aici, se împlinesc 36 de ani de când așteptăm acest moment. Trebuie să câștigăm", a declarat pentru AFP Susana Irribarren (29 ani), care a zburat 18 ore cu avionul pentru a ajunge în capitala rusă.


"Speră că Marocul va câștiga. Iar dacă nu va fi cazul, atunci sper că va fi o altă țară arabă", a spus Achraf Mrabti, un student la medicină care locuiește în Rusia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9882 secunde