MTS / Strategia Națională pentru Sport intră în lucru

153
MTS / Strategia Națională pentru Sport intră în lucru - sportmts-1615532820.jpg

Articole de la același autor



În cadrul ședinței de guvern din data de 10 martie, a fost aprobat Memorandumul cu tema: Constituirea Grupului de lucru interministerial pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport, informează Ministerul Tineretului şi Sportului. 


În contextul priorităților Programului de guvernare 2020-2024, capitolul Tineret şi Sport, având în vedere Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport 2021-2024 și alte documente strategice, a fost astfel aprobat și calendarul privind elaborarea proiectului de Strategie generală a organizării şi dezvoltării educației fizice și sportului/ Strategiei Naționale pentru Sport, precum și constituirea unui Grup de lucru interministerial compus din reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Educației, Ministerului Sănătății, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerului Apărării Naționale, precum și din cadrul aparatului propriu de lucru al Viceprim-Ministrului Kelemen Hunor și al Secretariatului General al Guvernului. Grupul de lucru va analiza și va propune cooptarea unor reprezentanți din mediul academic și constituirea unor grupuri consultative.


Calendarul privind elaborarea proiectului de Strategie generală a organizării şi dezvoltării educației fizice și sportului/ Strategiei Naționale pentru Sport se va derula după cum urmează: 
1. Stabilirea Grupului de lucru interministerial - stabilirea secretariatului, nominalizarea în Grupul de lucru a reprezentanților din partea ministerelor, identificarea experților relevanți și constituirea Grupurilor consultative (stakeholderi) – luna martie; 
2. Aprobare plan de elaborare a Strategiei – luna martie;
3. Elaborarea Strategiei, cu consultare experți și reprezentanți ai SGG – lunile martie-decembrie;
4. Consultare stakeholderi și dezbateri publice – lunile august–decembrie.
5. Avizare și finalizare Strategie – luna decembrie.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8804 secunde