MTS / Meciuri demonstrative și colaborări în procesul de selecție al Delegaților de Tineret la ONU

299
MTS / Meciuri demonstrative și colaborări în procesul de selecție al Delegaților de Tineret la ONU - sportmts204-1617371805.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 2 aprilie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Înaltului Comisariat pentru Refugiați al ONU (UNHCR) - ES doamna Nisreen Rubaian, alături de Batyr Sapbiyev și Gabriela Leu.

La întâlnire, au participat Cristian Emilian Ghiţă, subsecretar de stat cu atribuții în domeniul sportului, însoțit de Bianca Neacșa, consilier al secretarului de stat cu atribuții în domeniul tineretului, și de Mihai Sebe, din partea Biroului Afaceri Europene și Relații Internaționale, informează Ministerul Tineretului şi Sportului.

Excelența sa doamna Rubaian a menționat faptul că în România există aproximativ 3.000 de refugiați, dintre care 1.000 sunt copii și tineri, segment de vârstă aflat deopotrivă în situații de risc, dar și în atenția politicilor de tineret elaborate de MTS și și-a prezentat aprecierea cu privire la colaborarea UNHCR cu autoritățile române. De asemenea, a evidențiat activitatea Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă (CTU) pentru refugiați, exprimându-și pe această cale dorința și deschiderea de a colabora cu Ministerul Tineretului și Sportului în proiecte viitoare în ambele domenii.

Subsecretarul de stat Cristian Ghiță a apreciat implicarea activă pe care UNHCR o desfășoară pe teritoriul României și eforturile de integrare a refugiaților în diferite comunități.

Discuțiile s-au axat inclusiv pe inițiative comune concrete, cu privire la o serie de campanii media legate de Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 și de Ziua Mondială a Refugiatului, meciuri demonstrative și colaborări în procesul de selecție al Delegaților de Tineret la ONU, precum și de promovare a obiectivelor UNHCR prin intermediul activităților desfășurate de către aceștia pe perioada mandatului. Cu privire la toate aceste inițiative, detaliile vor fi stabilite într-o serie de întâlniri ce urmează să aibă loc în perioada următoare.

Foto: Facebook / Ministerul Tineretului şi Sportului 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5244 secunde