€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Moment istoric în fotbal! FIFA introduce o nouă competiție din 2021

Ştire online publicată Joi, 14 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Membrii Consiliului Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) se vor pronunța vineri asupra proiectului Cupei Mondiale a cluburilor lărgită la 24 de echipe, a cărei ediție "pilot" ar urma să aibă loc în perioada 17 iunie-4 iulie 2021, informează AFP.


Acest raport de 17 pagini a fost adresat celor 37 de membri ai Consiliului FIFA, care se va reuni vineri la Miami. El a fost întocmit de un grup de lucru constituit de FIFA ca urmare a opoziției manifestate la prima prezentare a proiectului, în martie 2018 la Bogota.

Acest grup de lucru recomandă "organizarea unei ediții pilot a unei Cupe Mondiale a cluburilor remaniată cu 24 de echipe în 2021 în locul Cupei Confederațiilor".


Turneul, organizat odată la patru ani, se va desfășura pentru prima sa ediție în perioada 17 iunie-4 iulie 2021.

Conform acestui document, "cinci confederații" au susținut ideea de a supune propunerea unei prime ediții în 2021 la votul Consiliului de vineri. UEFA, care reproșează FIFA o lipsă de consultare și de transparență, se opune acestui proiect motivând calendarul competițional supraîncărcat.

FIFA introduce o nouă competiție din 2021 | Cum se va desfășura

Pentru prima ediție, UEFA, care dorea să aibă 12 echipe calificate, va avea în final opt. America de Sud (CONMEBOL) va avea 6 cluburi calificate, Africa (CAF), Asia (AFC), America de Nord și Centrală (CONCACAF) vor avea fiecare câte 3, iar Oceania unul. "Sistemul de calificare va fi la discreția confederațiilor", se mai arată în document.

Competiția va debuta cu o fază preliminară de opt grupe a câte trei echipe, câștigătoarele urmând să se califice în sferturile de finală.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, susține de mai multe luni proiectul de reformare a Cupei Mondiale a cluburilor, care se dispută într-o formulă anuală cu șapte participante, și care va reuni în noul său format 24 de cluburi.

Prima ediție ar urma să aibă loc în anul 2021, cu un an înaintea Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, iar competiția ar urma să fie organizată o dată la patru ani.

FIFA dorește să facă și alte schimbări în fotbalul mondial

La Miami, președintele FIFA ar dori, de asemenea, suprimarea Cupei Confederațiilor, un turneu internațional organizat cu un an înaintea Cupei Mondiale de către țara gazdă, câștigat de Germania în 2017 la ultima ediție din Rusia.

Conform presei, Infantino ar dori să amâne pentru o dată ulterioară crearea Ligii mondiale a națiunilor, un fel de mini Cupă Mondială care ar regrupa la fiecare doi ani opt echipe naționale.

AGERPRES


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3742 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1106 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.712 secunde