Mizerie și buruieni! Cum s-a transformat în "junglă" fabrica de campioni de la CSS 1

2778

Articole de la același autor

Clubul Sportiv Școlar Nr. 1 Constanța este o unitate de învățământ cu program sportiv suplimentar, care a dat României generații și generații de campioni: Daniela Sofronie, Simona Amânar, Ionela Gâlcă, Marius Stavrositu și lista ar putea continua. Din păcate, astăzi, CSS 1 este năpădit, la propriu, de mizerie și buruieni! 


În urmă cu ceva ani, în curtea Clubului Sportiv Școlar Nr. 1 Constanța era amenajat un teren de beach-volley, acolo unde micuții voleibaliști își desfășurau activitatea pe timp de vară. Așa cum se poate observa, însă, din galeria foto, terenul respectiv a dispărut, iar în locul său a apărut o "junglă" de buruieni prin care cu greu îți poți face loc pentru a observa ce se petrece în incinta clubului. 


Primăria Constanța nu are armele necesare de a interveni și de a rezolva problema, pentru că, așa cum se știe, CSS 1 Constanța aparține de Ministerul Educației. 


Banii ajung la club din partea ministerului, însă sunt prea puțini pentru a se reuși reamenajarea spațiului de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu. În fiecare zi, sute de părinți își aduc copiii la antrenament și apoi îi recuperează, însă aceștia se fac că nu observă condițiile în care micuții se antrenează. 
"În legătură cu mizeria care se află în curte, noi nu putem face nimic. Din cauza faptului că firmele care au executat lucrări de construcție și reparație au lăsat multă mizerie în urmă, a trebuit să facem noi treaba dânșilor. Ministerul Educației se implică deja în principalul obiectiv din curtea instituției, și anume noua sală de sport. Lucrările au încetat, însă sperăm să fie reluate cât mai curând", a declarat, pentru Cuget Liber", directorul Clubului Sportiv Școlar Nr. 1, prof. Maria Rusu. 


XXX 
Din anul 2009, CSS 1 Constanța acuză o lipsă acută de fonduri și de perspective în terminarea sălii moderne ce ar trebui să ajute secțiile de handbal, baschet, volei, gimnastică sau scrimă, discipline care de-a lungul timpului au adus atâta satisfacție. Se pare că nici acum, după atâția ani, nu se întrezăresc speranțe că ceva s-ar schimba. 
În 2014, Ministerul Educației a oprit finanțarea, iar firma de construcții a sistat lucrările. Acestea au început pe data de 3.09.2008, iar termenul de execuție a fost de 18 luni. Iată că suntem în anul 2019, iar situația de la CSS 1 nu este deloc remediată. 


Mai mult, microbuzul marca Ford, acordat din partea Ministerului Educației în anul 2016, zace, în continuare, în curtea instituției, deoarece nu i s-a repartizat și postul de șofer aferent, iar clădirea fostului sediu administrativ, veche de peste 100 ani, a rămas doar o ruină, ce stă să se prăbușească în orice clipă. 


O sală ultramodernă, a cărei construcție a început în anul 2008, este terminată doar în proporție de 70%. O sală ce ar fi trebuit să deservească handbalului, baschetului, voleiului, gimnasticii artistice și aerobice, chiar și scrimei, în drumul micilor sportivi constănțeni către marea performanță, a devenit între timp un adevărat monument al indiferenței și indolenței naționale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5225 secunde