Miza pe juniori! CSS 1-Athletic, calificată la turneul final al CN de juniori U18

Marţi, 30 Martie 2021, 18:02
199
Echipa masculină de baschet CSS 1-Athletic Constanța U18, antrenată de George Mircioi, s-a întors de la Focșani cu două victorii din trei meciuri, reușind astfel să se califice la turneul semifinal al Campionatului Național după o prestație foarte bună.

Campionatul Național U18 a debutat cu primul turneu chiar la Constanța, acolo unde CSS 1-Athletic a jucat o dublă manșă cu MC Ball Mangalia, impunându-se în ambele meciuri. Turneul al doilea s-a desfășurat la Focșani, unde CSS 1-Athletic a disputat trei meciuri în compania celor de la CSM Focșani, Petras Viking Basketball 1 Neamț și CS Agronomia București, cedând primul meci și impunându-se în următoarele două, astfel că s-a calificat la turneul semifinal al CN de pe locul doi în grupă. Elevii lui George Mircioi au încheiat prima parte a sezonului cu un bilanț de patru victorii și o înfrângere.

Tot la Focşani, s-a desfășurat și turneul 9 al Ligii Naționale masculine, în cadrul căruia BC Athletic Neptun a suținut două meciuri, cu CSM Miercurea Ciuc și CSM Focșani, ambele câştigate. Victoriile i-au fost dedicate juniorului Octavian Dobre, de la CSS 1-Athletic, jucător care a suferit o accidentare gravă, ruptură de ligamente încrucișate, în ultimul meci al turneului de la Constanța.

CSS 1-Athletic a avut o parte dintre juniori selecționați și în lotul seniorilor, după Ștefan Gribinic și Octavian Dobre, făcându-și debutul în Liga Națională și Ocan Mustafa. De altfel, Ștefan Gribinic a fost unul dintre juniorii pe care staff-ul tehnic al seniorilor a și contat cel mai mult. La nici patru ore de la încheierea meciului și turneului juniorilor, Ștefan Gribinic a rămas la Focșani pentru se alătura seniorilor în turneul 9 al Ligii Naționale, acolo unde a evoluat 13 minute pe parchet în victoria cu CSM Miercurea Ciuc și opt minute în victoria cu CSM Focșani, în care BC Athletic Neptun s-a impus la capătul a două reprize de prelungiri. Practic, Ștefan Gribinic a susținut patru meciuri în primele două zile, câte două pe zi la distanță de doar câteva ore, și un meci în ultima zi a turneului 9 din Liga Națională la mai puțin de o zi distanță, ultimele două meciuri fiind la nivel de Ligă Națională.

CSS 1-Athletic nu s-a putut baza pe câțiva juniori care nu au făcut deplasarea la Focșani, Vlad Nica și Ibraim Armand absentând din pricina problemelor medicale.

XXX

Antrenorul George Mircioi a abordat deplasarea de la Focșani cu un lot format din: Adrian Mocanu, Rareș Voivozeanu, Ștefan Gribinic, Eduard Costache, Mihai Vancea, Davide Mihai, Radu Popa, Ocan Mustafa, Alex Borcan, Vlad Munteanu, Radu Trentea, Andrei Găbureanu, Radu Ivănescu și Vlad Telehoi. Pagina a fost generata in 0.3676 secunde