Stirile zilei de Luni, 23 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


România, pe locul 23 la Universiadă

Mirela Damian: "Suntem mândri că Alina Rotaru este studenta noastră!"

Ştire online publicată Vineri, 01 Septembrie 2017. Autor: Mihai CHELEȘ
Ediția a 29-a a Jocurilor Universitare de Vară s-a încheiat, la Taipei (Taiwan), iar delegația României s-a întors în țară cu un bilanț mulțumitor: trei medalii de aur, două de argint și șase de bronz, clasându-se pe locul 23 în ierarhia finală pe medalii. 
Una din cele trei medalii de aur a fost cucerită de către studenta Universității „Ovidius” Constanța, Alina Rotaru (CSM București), la săritura în lungime, cu o încercare ce a măsurat 6,65 metri. Atleta în vârsta de 24 de ani, născută la București, a ales orașul de la malul mării pentru a-și finaliza studiile de masterat la Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea „Performanță în sport”. 


„Suntem mândri că este studenta noastră și că a optat, din atâtea facultăți, să facă masteratul la Universitatea «Ovidius». Este o fată serioasă, muncitoare și iată că aceste calități se regăsesc și în activitatea ei de sportivă. De asemenea, nu putem trece cu vederea și eforturile depuse de ceilalți sportivi ai noștri prezenți la Taipei. Au evoluat foarte bine și au făcut cinste instituției”, a declarat prof. univ. dr. Mirela Damian, decan al Facultății de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității „Ovidius” Constanța. 


Au mai fost prezenți la Universiadă atletul Cosmin Dumitrache, voleibaliștii Robert Vologa și Alexandru Muscină, halterofila Mariana Dumitrache, dar și jucătoarea de tenis Alina Zaharia. De asemenea, de la CS Farul Constanța, dar reprezentând alte facultăți, au mai participat atletul Ionuț Neagoe și jucătorul de tenis de masă Bogdan Postudor. În Taipei, a făcut deplasarea și antrenorul celor de la CS Farul și al naționalei feminine de tenis de masă a României, Viorel Filimon. La tenis de masă, tricolorii au obținut o medalie de bronz, prin Bernadette Szocs, în proba de simplu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7433 secunde