Ministrul Tineretului şi Sportului îşi doreşte bazine de înot pentru copiii de grădiniţă

209
Ministrul Tineretului şi Sportului îşi doreşte bazine de înot pentru copiii de grădiniţă - ministrul-1614714881.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a participat, marţi, 2 martie, la o videoconferință cu ministrul delegat al Sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu, discuția fiind una deosebit de interesantă.

„Dincolo de o scurtă prezentare a activității ministeriale a fiecăruia dintre noi, am schimbat idei extrem de utile cu privire la strategia națională a sportului și m-am bucurat să aflu că Franța are deja implementate proiecte naționale de inițiere în înot pentru copiii din grădinițe și seniori.

Aceste proiecte au plecat de la statistica îngrijorătoare a numărului mare de decese anuale prin înec, astfel încât le-au fost alocate resurse bugetare semnificative: 115 milioane de euro pentru achiziționarea de bazine mobile și trei milioane de euro pentru plata cluburilor și asociațiilor sportive care vor organiza cursurile de inițiere în natație.

De asemenea, printr-o colaborare cu Ministerul Educației Naționale din Franța, se investește în proiecte de ecologie și finanțare a amenajării unor piste pentru biciclete, în paralel cu susținerea unor proiecte de inițiere în ciclism și educație rutieră în rândul preșcolarilor. Bugetul pe trei ani în acest sens este de 30 de milioane de euro.

Viziunea mea cu privire la educația copiilor și tinerilor are, în linii mari, aceleași coordonate, astfel că întâlnirea cu omologul meu francez a reprezentat o confirmare prețioasă și mi-a oferit elemente și informații pe care le vom avea în vedere în strategia națională a sportului românesc”, a declarat ministrul Novak.

XXX

Stadioanele ar putea fi redeschise pentru suporteri, într-un anumit procent din capacitatea arenelor, peste 2-3 luni, autorităţile luând în calcul şi deciziile celorlalte state în această privinţă.

„Presiunea este din ce în ce mai mare. Din partea mea, ar putea să se întoarcă suporterii şi mâine. Dacă vedem însă exemplele din alte ţări ale Europei, nu este încă deschis nimic şi cumva trebuie să ne raportăm la ce se întâmplă acolo.

Haideţi să o luăm pas cu pas. Prima oară ne zbatem să trecem de la testele PCR la antigen, ca să uşurăm puţin bugetele structurilor sportive şi federaţiilor, şi mai încolo, peste două-trei luni, să vedem cum va evolua pandemia, poate reuşim într-un procent să readucem spectatorii înapoi. Cunoaşteţi foarte bine cum este fotbalul. La teatre nu o să se strângă niciodată spectatorii în primul rând şi să ţipe la actori. La fotbal este puţin diferit şi cred că oamenii care lucrează şi analizează astfel de comportamente ştiu foarte bine de ce au luat această decizie.

Dacă noi am fi ultima ţară din Europa care nu ar avea deschis, aş înţelege, dar trebuie să vedem ce se întâmplă şi în Europa şi să ne raportăm la ce se întâmplă acolo”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5358 secunde