Ministrul Novak i-a cerut scuze Anei Maria Popescu: "Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit."

268
Ministrul Novak i-a cerut scuze Anei Maria Popescu:

Articole recomandate

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă.”, a declarat Eduard Novak.


Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, i-a cerut scuze Anei Maria Popescu, medaliată cu argint la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.


Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Eduard Novak la TVR 1.


Ministrul Sportului, explicații după ce Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă: ”Interpretarea declarațiilor mele a umbrit bucuria pe care o merită pentru medalia obținută”
Ministrul Sportului susține că ”a fost întristat” de modul în care presa a interpretat declarațiile pe care acesta le-a oferit în urmă cu câteva zile despre medalia de argint la scrimă obținută de Ana Maria Popescu la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta a oferit câteva explicații pe Facebook, după ce scrimera l-a lăsat cu mâna întinsă la sosirea în țară și i-a transmis un mesaj direct.


Imaginile care surprind momentul în care Ana Maria Popescu a refuzat să îi întindă mâna ministrului Sportului au fost postate pe Facebook chiar de acesta, fără a face însă vreo referire la gestul sportivei.


„Am mers cu mare emoţie şi bucurie să îi întâmpin astăzi (n.r. - marţi) pe sportivii noştri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă.    


Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă.”, a scris Eduard Novak.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6606 secunde