"Nadia Comăneci International Invitational"

Micile gimnaste ale României au strălucit peste Atlantic

523
Micile gimnaste ale României au strălucit peste Atlantic - micilegimnaste-1487007479.jpg

Articole de la același autor

Sportivele române au dominat, la categoria junioare, cea de-a noua ediție a concursului de gimnastică artistică "Nadia Comăneci International Invitational", desfășurată, zilele trecute, la Oklahoma City.

Printre remarcate, se regăsesc și două gimnaste legitimate la CS Farul Constanța, Ioana Stănciulescu și Ariadna Stanciu, ce se află în pregătire cu lotul național, la Deva.

Tinerele sportive au urcat de 11 ori pe podium, reușind să cucerească cinci medalii de aur (pe echipe, Laura Iacob - individual compus, paralele și bârnă, Ioana Stănciulescu - sol), patru de argint (Laura Iacob - bârnă, Ioana Stănciulescu - individual compus, paralele, Daniela Trică - sol) și trei de bronz (Ioana Stănciulescu - paralele și sărituri, Laura Iacob - sol).

"Nadia Comăneci International Invitational" a avut loc în perioada 10-12 februarie, la Cox Convention Center din Oklahoma City (SUA), și a reunit aproape 1.500 de gimnaste și gimnaști, de la copii la seniori, fiind deschis pentru toate categoriile. Concursul de la Oklahoma City a fost inițiat de Nadia Comăneci și Bart Conner, scopul fiind promovarea gimnasticii.

v v v

Tot în aceste zile, sportiva de la CSS 1 Constanța Alexandra Patriche a fost nevoită să părăsească Centrul Olimpic de pregătire de la Deva, din cauza unor probleme de sănătate. Au rămas sub "aripa" antrenorului constănțean Nicolae Forminte alte trei tinere sportive de la CSS 1: Emila Munteanu, Gabriela Toader și Maria Avram (antrenori Sorin Bechir și Mădălina Hârbu; coregraf Mihaela Linzmaier).

"Această pregătire centralizată are loc până în luna iunie, când vor fi alese cele mai bune tinere gimnaste din România. Până atunci, fetele vor trece prin foarte multe probe și vor fi evaluate continuu. Sperăm ca accidentarea Alexandrei Patriche, de la deget, să nu fie atât de gravă. Este obligată să se opereze, dar sperăm să poată revină cât mai rapid la Deva", a declarat antrenorul Sorin Bechir. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4185 secunde