Michel Platini, reținut pentru audieri, în "scandalul Qatar 2022"

210
Michel Platini, reținut pentru audieri, în

Articole recomandate

Fostul internațional francez și președinte al UEFA, Michel Platini, a fost reținut, astăzi, pentru audieri în cadrul anchetei care vizează atribuirea organizării Cupei Mondiale de fotbal din 2022 Qatarului, relatează cotidianul francez LeMonde pe site-ul său, consultat de Agerpres.

Platini, care este suspendat până în octombrie din orice activitate legată de fotbal, de către FIFA, pentru violarea codului de etică al forului mondial, a fost convocat pentru audieri ca martor, la Nanterre, de către Oficiul central de luptă contra corupției și infracțiunilor financiare și fiscale.

Audierea are loc în cadrul anchetei ordonate de Parchetul Financiar Național (PNF), care "vizează fapte prezumtive de corupție activă și pasivă comise de către persoane care nu își exercită o funcție publică", în cadrul atribuirii turneului din 2022 al Cupei Mondiale Qatarului.

În 2016, PNF deschisese o anchetă preliminară pentru "corupție privată", "asociere în scop criminal", "trafic de influență și tăinuire de trafic de influență" în legătură cu atribuirea CM 2022. Platini, care a recunoscut că a votat pentru Qatar la scrutinul atribuirii din 2 decembrie 2010, fusese deja audiat ca martor în decembrie 2017.

PNF este interesat, între altele, de întâlnirea organizată pe 23 noiembrie 2010 la Palatul Elysée, în prezența președintelui Nicolas Sarkozy, la care au luat parte Michel Platini, emirul Qatarului, Tamim Ben Hamad Al Thani, șeicul Hamad Ben Jassem, atunci prim-ministru și ministru al afacerilor externe ale emiratului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6752 secunde