Competiție de week-end pentru luptători

Memorialul "Ioan Dima" va avea loc pe plaja Perla Venusului

844
Memorialul

Articole de la același autor

Centrul de lupte din sudul litoralului, unul a cărui valoare este recunoscută la nivel național și chiar internațional, se pregătește pentru un eveniment de suflet: Memorialul "Ioan Dima" la lupte libere, ediția 2014. 


Sportivi reprezentând patru națiuni - România, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina - sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la întrecerile celei de-a treia ediții a Memorialului "Ioan Dima" la lupte libere, care vor avea loc pe plaja complexului Perla Venusului. 


"Este vorba despre un turneu in-ternațional, care face parte din stagiul de pregătire al sportivilor în vederea Campionatelor Naționale și Cam-pionatelor Europene, dar, totodată, concursul este benefic și pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre țările participante", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dragoș Dima, fiul regretatului Ioan Dima. 


Vineri, sunt programate ședința tehnică și cântarul oficial, întrecerile propriu-zise, pe categorii de vârstă 13 ani (și mai mici), 13-15 ani și 18-20 de ani, urmând a avea loc sâmbătă și duminică. 


"O prietenie de-o viață"
"Organizăm această competiție în memoria unui om de mare ca-racter, de care m-a legat o prietenie de-o viață. 


A practicat luptele, însă cele mai mari performanțe ca sportiv le-a obținut la o altă disciplină, kaiac-canoe, ajungând component al Centrului olimpic. Subliniez că Ioan Dima a fost un mare iubitor al luptelor, fiind alături de secția de profil a CSS Mangalia încă din 1985. El le oferea sportivilor cantonamente la munte și la mare, un sprijin extraordinar pentru tinerii luptători aflați în drumul spre afirmare. Trecerea în neființă a lui Ioan Dima a provocat multă durere în sportul constănțean, este o mare pierdere pentru performanță. Viața merge însă mai departe și, ca o consolare, ne bucurăm că fiul său, Dragoș, fost vicecampion național și actual profesor de educație fizică, a preluat ștafeta și duce mai departe tradiția luptelor din acest colț al României. Copiii sunt sprijiniți în continuare cu deplasările și cantonamentele, iar acest lucru cântărește mult în procesul de educare și formare ca sportiv", a declarat președintele CS Mangalia, Ionel Luca. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2075 secunde