Medgidia - Constanța - Costinești, axa luptelor greco-romane

1811
1
Turneul final al Campionatului Național de lupte greco-romane pentru cadeți (sportivi născuți în anii 1995-1997) va avea loc la Medgidia, în perioada 18-20 mai, organizatori fiind CSS Medgidia, Asociația Județeană de Lupte Constanța, Hotelul Costinești Royal, în parteneriat cu administrația locală, condusă de primarul Marian Iordache.

Și-au anunțat prezența la turneul de la Medgidia mai mult de 200 de luptători, din toată țara.
În vederea participării onorabile la competiție, luptătorii de la CSS Medgidia, LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța și CSS 3 Steaua București vor beneficia de un cantonament la Hotelul Costinești Royal, programat între 27 aprilie și 15 mai.
Astfel, celor 15 sportivi li se oferă, gratuit, cazare, masă și sală de antrenament. Ședințele de pregătire vor fi conduse de antrenorii Daniel Toader (CSS Medgidia), Ioan Giuglea (LPS Constanța) și Petre Onciu (Steaua București), supervizați de fostul campion olimpic Ștefan Rusu.
"Suntem în debut de sezon competițional, iar așteptările sunt mari. Pregătirea nu a încetat niciun moment. După perioada de iarnă, în care ne-am încărcat «bateriile», timp de o lună, la Complexul Olimpic de la Piatra Arsă, antrenamentele au continuat la sala «Gheorghe Berceanu» a Liceului «Mircea Eliade» din București, gazda loturilor naționale. Din componența acestor loturi, îi amintim pe Ionuț Caraș, Flavius Moise, Ilias Ozgean, de la LPS Constanța, Alexandru Toader, Alexandru Ciucă, Lucian Stroe, de la CSS Medgidia, Alexandru Dumitru, Randu Trandafir, Mihai Neder, Alin Radu, Mihai Șestun, Marius Ivaniuc, Alin Vișan, Iulian Nuță, de la CSS 7 Dinamo București, sau Cristian Pătruță, de la CSS 5 București", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mugurel Dumitru, patronul Hotelului Costinești Royal, unul dintre susținătorii importanți ai luptelor românești.
Miza Naționalelor de la Medgidia este una foarte mare, întrucât campionii vor obține dreptul de a reprezenta România la Campio-natele Europene (din Polonia) și Mondiale (din Azerbaidjan) din luna iulie.
În vederea Mondialelor, zece dintre luptători, de la LPS Constanța, CSS Medgidia și Steaua București, cotați cu șanse la medalii, își vor testa forțele, luna aceasta, într-un turneu amical în Azerbaidjan. Conducător al delegației va fi antrenorul Ștefan Rusu, costurile deplasării fiind suportate tot de Hotel Costinești Royal.

La turneul final al Campionatului Național Școlar individual de lupte greco-romane, desfășurat, zilele trecute, la Tulcea, CSS Medgidia a participat cu patru sportivi, cea mai bună evoluție având-o Alexandru Toader, campion la categoria 69 kg. De asemenea, Lucian Stroe a terminat reuniunea pe poziția a cincea.

Niciun luptător român nu a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, în urma concursului preolimpic de la Sofia, la care au participat 17 sportivi din țara noastră.
România nu are până acum niciun luptător calificat la JO 2012, dar tricolorii mai au șanse de a obține biletele pentru Londra, cu prilejul turneelor preolimpice de la Taiyuan (China; 27-29 aprilie) și Helsinki (Finlanda; 4-6 mai).

Comentează știrea

vera
24 aprilie 2012
suntem talentati

Medgidienii sunt foarte talentati. Desi conditiile de antrenament sunt dintre cele mai vitrege munca, determinarea si talentul ne duc pe cele mai inalte culmi ale concursurilor nationale si internationale. Insa la nivel de seniori ce fac acesti copii, unde merg dupa ce isi termina junioratul?

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Aprilie 2012
Stire din Sport : Luptătorii "Iron-man"
Pagina a fost generata in 0.4864 secunde