„Medalion” Narcisa Lecuşanu, în cadrul workshop-ului organizat la Facultatea de Educație Fizică și Sport

133
„Medalion” Narcisa Lecuşanu, în cadrul workshop-ului organizat la Facultatea de Educație Fizică și Sport - medalion2-1619705086.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Constanța și Decathlon Constanța, a organizat workshop-ul „Multidisciplinaritate în sportul de performanţă”, dedicat studenților și specialiștilor în domeniu.

Manifestarea, de cel mai înalt nivel academic, s-a dovedit un foarte bun îndrumar pentru activitatea viitorilor absolvenţi ai ciclurilor de studii de licenţă, master şi doctorat, dar şi a celor care își propun să devină antrenori, profesori de educație fizică și sport, kinetoterapeuți sau manageri în domeniul Științei Sportului și Educației Fizice.

„De un real interes s-au bucurat aserțiunile prof. univ. dr. Adrian Aron - fost student al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, în prezent profesor la Departamentul de Studii Doctorale în Recuperare Medicală de la Universitatea Radford (SUA), care a pus în discuție noutăți în strategia sportului internațional prin intermediul creativității active a specialiștilor domeniului în prezentarea sa intitulată «Ingredientul lipsă din rețeta succesului»”, a declarat decanul Facultății de Educație Fizică Sport, prof. univ. dr. Ionel Melenco.

Totodată, în cadrul workshop-ului, conf. univ. dr. Diana Gidu, conf. univ. dr. Teodor Dragoș şi lect. univ. dr. Adrian Georgescu au prezentat particularități ale antrenamentului sportiv, legat indisolubil de domenii conexe prin multidisciplinaritate.

La rândul ei, prof. Mariana Solomon, director executiv al DJST Constanța, a prezentat tema „Legislație în domeniul sportului în context pandemic”, venind astfel în sprijinul antrenorilor și sportivilor prin particularizarea unor modalități ale pregătirii și participării la competiții sportive.

O notă distinctă în cadrul evenimentului a constituit-o „medalionul” realizat pe marginea unui sportiv de excepție şi a unei mari campioane care a cristalizat soluții legate de organizarea sportului din România - Narcisa Lecuşanu, fostă componentă a naţionalei feminine de handbal a României.

În aceeași notă distinctivă, moderatorul workshop-ului, conf. univ. dr. Cristian Popa, director de departament la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, i-a introdus în cadrul evenimentului şi pe managerii Alex Nedelcu și Grosu Vicențiu (Decathlon Constanța), care au prezentat materiale sportive de ultimă generație.

Cei peste 215 de participanți au apreciat ca fiind de un real folos desfășurarea acestui workshop, la finalul acestuia, prof. Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, subliniind necesitatea organizării și pe viitor a unor manifestări de asemenea amploare în care interconexiunile se pliază pe așteptările participanților și care aduc plus valoare domeniului sportului, coagulând informații pertinente în epoca digitalizării. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4997 secunde