Medalii în toate finalele! Naţionalele de gimnastică, dominate de CS Farul Constanţa

237
Medalii în toate finalele! Naţionalele de gimnastică, dominate de CS Farul Constanţa - medalii-1606061857.jpg

Articole de la același autor

Gimnasta constănţeană Ioana Stănciulescu, de la CS Farul, a dominat cu autoritate finalele pe aparate ale Campionatele Naţionale, desfăşurate, sâmbătă, la Sala Olimpia din Ploieşti. Gruparea de la malul mării şi-a trecut, totodată, în palmares, şi titlul naţional în întrecerea pe echipe.

Ioana Stănciulescu a cucerit medaliile de aur la paralele, bârnă şi sol, în timp ce, la sărituri, şi-a adjudecat medalia de argint. De asemenea, a ocupat şi ultima treaptă a podiumului la individual compus.

Rezultate foarte bune şi pentru o altă gimnastă a Farului, Silviana Sfiringu, care s-a clasat pe locul întâi în finala la sărituri, pe locul doi la sol, pe locul trei la paralele şi a fost medaliată cu aur la individual compus.

În schimb, Maria Holbură, tot de la CS Farul, gimnastă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a clasat pe cinci la bârnă şi la paralele.

Iată configuraţia podiumurilor în finalele pe aparate:

Sărituri: 1. Silviana Sfiringu (CS Farul; 13,117), 2. Ioana Stănciulescu (CS Farul; 12,383), 3. Daniela Trică (CS Dinamo; 12,184);

Paralele: 1. Ioana Stănciulescu (CS Farul; 11,900); 2. Antonia Duţă (CS Dinamo; 11,600), 3. Silviana Sfiringu (CS Farul; 10,867);

Bârnă: 1. Ioana Stănciulescu (CS Farul; 14,167), 2. Daniela Trică (CS Dinamo; 13,367), 3. Antonia Duţă (CS Dinamo; 13,000);

Sol: 1. Ioana Stănciulescu (CS Farul; 13,833), 2. Silviana Sfiringu (CS Farul; 13,133), 3. Daniela Trică (CS Dinamo; 12,267).

„Felicitări tuturor medaliatelor, mai mici sau mai mari. Atât junioarele, cât și senioarele au arătat potențial și dorință de a se prezenta din ce în ce mai bine. Au fost zile intense, dar frumoase și pline de emoții pentru participante. De asemenea, întărim aprecierea față de sportivi, antrenori și cluburi pentru toate eforturile din ultimele luni și pentru modul în care au gestionat întreaga pregătire în pandemie”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Gimnastică.

Larisa Iordache, revenire în forţă

Tot la Naţionalele de la Ploieşti, CS Farul Constanţa a câştigat titlurile pe echipe şi la individual compus.

În întrecerea pe echipe, CS Farul, în componenţa Maria Holbură, Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, a fost secondată de CS Dinamo (Daniela Trică, Antonia Duţă, Ana Turcu), în timp ce pe locul al treilea s-a clasat CNS Cetate Deva.

La individual compus, primul loc a fost ocupat de Silviana Sfiringu, pe locul secund a terminat Ana Maria Bărbosu (CSŞ Focşani), podiumul fiind completat de Ioana Stănciulescu.

Fapt îmbucurător, campioana europeană Larisa Iordache a revenit într-o competiţie oficială după o pauză de trei ani. Gimnasta dinamovistă a evoluat în afara concursului, la bârnă (13,733), sol (13,567) şi sărituri (14,367 - cea mai mare notă din concurs). Iar sâmbătă, în finalele pe aparate, evoluând tot în afara concursului, Larisa a lăsat o impresie excelentă, primind 13,333 la paralele (notă mai mare decât campioana!) şi 13,767 la bârnă, în condiţiile în care venea şi după cele două săptămâni de izolare, generate de infectarea cu virusul Covid-19. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4983 secunde