Matthijs de Ligt a semnat cu Juventus. Poate deveni cel mai scump fundaș din istorie

651
Matthijs de Ligt a semnat cu Juventus. Poate deveni cel mai scump fundaș din istorie - mji5ywvizmvhntzimwrlnzuxmwnlytcz-1563438411.jpg

Articole recomandate

Juventus a oficializat transferul unuia dintre cei mai doriți fotbaliști ai lumii. Fundașul olandez Matthijs de Ligt (19 ani) a fost cumpărat de campioana Italiei de la Ajax pentru 75 de milioane de euro, plătibili în cinci ani, plus bonusuri în valoare de 10,5 milioane de euro.

De Ligt a semnat un contract pe cinci ani cu Juve, valabil până pe 30 iunie 2024.

Juventus i-a promis lui Matthijs de Ligt un salariu de șapte milioane de euro net pe an, plus bonusuri ce pot ajunge la cinci milioane de euro, scrie digisport.ro


Olandezul va fi depășit pe plan salarial doar de Cristiano Ronaldo, dar va fi mai bine plătit decât jucători precum Pjanic, Dybala și Icardi.


Matthijs de Ligt, cel mai tânăr căpitan din istoria lui Ajax

Fostul apărător al lui Ajax va deveni al cincilea olandez care va îmbrăca tricoul "bianconerilor", după Ouasim Bouy, Eljero Elia, Edwin van der Sar și Edgar Davids.

Dacă bonusurile vor fi achitate în totalitate, Matthijs de Ligt va deveni cel mai scump fundaș din istoria fotbalului. Suma de transfer de 75 de milioane de euro pentru De Ligt este depășită doar de cele pentru Virgil van Dijk (85 de milioane de euro, de la Southampton la Liverpool) și Lucas Hernandez (80 de milioane de euro, de la Atletico Madrid la Bayern).

Virgil van Dijk a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat într-o finală de cupă europeană: a jucat la 17 ani și 285 de zile în finala Europa League, Ajax - Manchester United.

În martie 2018, Van Dijk a devenit cel mai tânăr căpitan din istoria lui Ajax. A debutat în naționala Olandei în preliminariile Cupei Mondiale din 2018 și are 17 meciuri și două goluri pentru "Portocala mecanică".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Stire din Sport : Farul fuge din calea furtunii
Joi, 31 Martie 2011
Stire din Sport : "Farul nu crede în povești"
Pagina a fost generata in 0.5159 secunde