Dinamo București - RCJ Farul Constanța 37-18, în Divizia Națională de rugby

"Marinarii" au luat bătaie și la pumni, și la puncte

1794
Play-off-ul Diviziei Naționale de rugby s-a deschis cu un nou scandal. Rugbiștii de la Dinamo București și de la RCJ Farul Constanța s-au bătut sâmbătă, iar după meci, încheiat cu victoria (37-18) alb-roșilor, a urmat "războiul declarațiilor".

Istoria "duelurilor pugilistice" dintre Dinamo București și Farul Constanța a consemnat un nou episod. Al câtâlea? Nimeni nu mai știe numărul…
Sâmbătă, la București, jucătorii celor două formații s-au bătut din nou, în meciul de deschidere al play-off-ului Diviziei Naționale. Nu s-a mai lăsat cu oase rupte și internări, cum s-a întâmplat anul trecut, dar loviturile au fost crâncene. A fost de ajuns o decizie controversată de arbitraj, la care constănțenii lui Mircea Paraschiv au sărit ca arși, iar rugby-ul s-a transformat în box. N-a mai fost nevoie de ambulanță, ci doar de pungi de gheață, dar, în mod precis, membrii Comisiei de Disciplină a FRR vor avea din nou de lucru.
Spiritele s-au calmat, jucătorii și-au reluat atribuțiile, conform fișei postului, iar Dinamo a demonstrat că este, cel puțin la ora actuală, peste Constanța. Dinamo s-a impus cu scorul de 37-18, luând și bonusul ofensiv, în timp ce Farul s-a întors acasă cu tolba goală.
"Nu prea ne-a mers jocul în prima repriză, dar ne-a prins bine muștruluirea de la pauză și am intrat deciși în repriza secundă. Am dominat până la final, e o victorie meritată. Despre incidente, ce pot să spun, se întâmplă să ne mai și batem un pic, sunt lucruri care se întâmplă, nu e nimic de speriat", a declarat, la final, Răzvan Stanca, jucător constănțean, fost la Farul, acum la Dinamo.

Constanța a coborât pe locul patru
Tot sâmbătă, în play-off, s-a mai jucat o singură partidă: RCM Timișoara - CSM Știința Baia Mare 3-36. Întâlnirea CS Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad - Steaua București a fost amânată pentru data de 24 iulie.
Iată și două rezultate înregistrate, sâmbătă, în play-out: RC Bârlad - Poli Iași 24-14, Universitatea Cluj - Știința Petroșani 38-21. Duelul U Bucovina Suceava - CSM București se va desfășura pe 5 iunie.
În clasamentul play-off-ului, lideră este CSM Știința Baia Mare (54 puncte), pe podium mai fiind Steaua (48 p) și Dinamo (42 p). RCJ Farul a coborât pe poziția a patra, cu 40 p.
După etapa din week-end, Divizia Națională de rugby se întrerupe timp de două luni, pentru a permite naționalei "frunzei de stejar" să joace în recalificările pentru Cupa Mondială 2011 și în turneul IRB Nations Cup.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.495 secunde