Mai multe ştiri online:
Vineri, la ședința de bilanț pe 2007 a DSJ și CS Farul Constanța

Mariana Limbău Ciobanu și Dumitru Răducanu s-au retras, oficial, din activitatea competițională

Ştire online publicată Sâmbătă, 22 Martie 2008. Autor: Sorin MIHALACHE
Doi dintre sportivii emblematici ai Constanței, Mariana Limbău Ciobanu și Dumitru Răducanu, s-au retras oficial, vineri, din activitatea competițională, fiind premiați în cadrul ședinței de bilanț a DSJ și CS Farul. Lume multă și bună, vineri di-mineață, la Sala Ovidiu a Hotelului Ibis, gazda evenimentului. Însuși președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu, alături de reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sport, Agenției Naționale Antidoping, federațiilor sportive și administrației locale, au onorat invitația la ședința de analiză a activității pe 2007 a DSJ și CS Farul Constanța. Unul dintre cele mai emoționante momente a fost cel în care s-a anunțat retragerea oficială din activitatea competițională a doi sportivi de excepție, Mariana Limbău Ciobanu (kaiac canoe; medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice) și campionul olimpic de canotaj Dumitru Răducanu. „Vine o vreme când fiecare dintre noi își ia adio de la cea mai dragă activitate. Astăzi, este rândul celor doi și vreau să îi felicit și să le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru sportul românesc. Le urez succes în noile cariere”, a declarat directorul general al CS Farul, Ilie Floroiu, ferm convins că Mariana ar fi avut șanse să ajungă și la JO de la Beijing 2008. „Sunt onorat pentru această distincție, care îmi amintește, însă, că am pus ha-murile în cui. M-am născut într-o zodie fericită, în familia sportului constănțean“, a spus și Răducanu, cârmaciul de aur la Sydney 2000. În cadrul reuniunii, au mai fost acordate premii speciale, pentru o viață dedicată sportului, Elenei Cristea (volei), Elenei Șcheu (gimnastică), oamenilor de radio Con-stantin Lambă și Virgil Mocanu, profesorului Eugen Simionescu (atletism și baschet), dar și lui Gheorghe Radu, pentru cei 40 de ani petrecuți la CS Farul. „Sunt profund emoționată că v-ați adus aminte de noi și ne-ați făcut o surpriză atât de frumoasă. Vă asigur că generația mea și-a făcut meseria cu foarte mult drag și îmi doresc să văd aceeași pasiune și la tinerii antrenori“, a spus Elena Cristea. Din trupa „lupilor tineri”, Dan Sibef, de la CS Farul / scrabble, a primit un frumos trofeu, pentru titlurile câștigate până în prezent. Patru fariști calificați la JO de la Beijing 2008 Ilie Floroiu a apreciat drept foarte bune rezultatele obținute în campionatele naționale de sportivii din clubul său în anul 2007 și le-a catalogat ca fiind modeste pe cele din întrecerile internaționale. CS Farul are, până în prezent, patru sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008: Anca Heltne, Adelina Gavrilă (atle-tism), Ionuț Gheorghe (box) și Răzvan Florea (natație). „Le dorim succes la această mare competiție și să aducă medalii la Constanța. De asemenea, îi vom sprijini în perioada imediat următoare pe Elisabeta Samara (tenis de masă) și Alina Platon Chirilă (kaiac-canoe), sportivi care mai păstrează șanse de calificare la JO asiatice“, a spus directorul general al CS Farul.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Articole din aceeaşi secţiune

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65841 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3785 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3261 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1970 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.6244 secunde