Mari ambiții, deși printre străini. Eliza Samara țintește trofeul Ligii Campionilor

231

Articole de la același autor

Transferul Elisabetei Samara de la Metz TT (Franța) la KTS Tarnobrzeg (Polonia) a modificat capii de serie înaintea debutului unei noi ediții a Ligii Campionilor la tenis de masă feminin. Federația Internațională de Tenis de Masă (ETTU) consideră formația poloneză favorită la câștigarea competiției, chiar dacă, anul trecut, a pierdut finala contra echipei germane TTC Berlin Eastside. 


Eliza Samara (30 ITTF), campioană europeană în 2015 și medaliată cu bronz în 2016, va face echipă cu chinezoaicele Han Ying (9 ITTF) și Li Qian (38 ITTF), dar și cu bielorusa Viktoria Pavlovich (59 ITTF). 


Iată primele 12 formații ale Europei la ora actuală, în ordinea stabilită de ETTU: 1. KTS Tarnobrzeg (Polonia), 2. TTC Berlin (Germania), 3 Dr. Casl (Croația), 4. Bursa (Turcia), 5. Szekszarad (Ungaria), 6. UCAM Cartagena (Spania), 7. Lyssois Lille (Franța), 8. TT Saint-Quentinios (Franța), 9. ALCL TT Grand Quevilly (Franța), 10. Linz (Austria), 11. SKST Mart Hodonin (Cehia), 12. Tus Bad Driburg (Germania). 


"Cu un buget de 200.000 euro pe an, reușești să formezi o echipă care să se poată bată la câștigarea trofeului Ligii Campionilor. În România, nu se dorește acest lucru. Încă mai sper să trăiesc ziua în care cele mai valoroase sportive ale noastre, ce activează în străinătate, se vor întoarce în România și vor juca în aceeași echipă, în Liga Campionilor", a declarat Viorel Filimon, antrenor al lotului național feminin al României, dar și la CS Farul Constanța. 


Eliza Samara nu a schimbat doar clubul din străinătate, ci și pe cel din țară. Aceasta a semnat un contract pe trei sezoane cu CSA Steaua București, după mai bine de 10 ani în care a reprezentat CS Farul. Luni, Eliza a fost prezentată oficial de conducătorii roș-albaștrilor. 


"Mă bucur foarte mult să mă aflu aici. Mulțumesc celor de la clubul Farul pentru că m-au ajutat, fără ei nu aș fi ajuns atât de sus. Însă, pentru mine urmează o altă etapă în carieră. Mă bucur că m-am alăturat clubului Steaua. Sper să joc la fel de bine ca până acum și să pot să aduc multe medalii clubului Steaua. Recunosc că mi-aș dori să fiu și angajată militar. Oricând sunt în București, mă voi antrena la Steaua, dar deocamdată mă antrenez la Constanța, pentru că acolo sunt Andrei și Viorel Filimon. Deocamdată, lucrurile rămân la fel, important este ca eu să joc bine, restul nu contează așa mult", a declarat Samara. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6699 secunde