Maratonul Nisipului aduce la start peste 700 de alergători români și străini

Marţi, 22 Martie 2016
353
Duminică, începând cu ora 10, stațiunea Mamaia va găzdui a treia ediție a Maratonului Nisipului, competiție ce se desfășoară integral pe plajă. La startul competiției vor fi prezenți peste 730 de alergători, atât din România, cât și  de peste hotare, iar 100 dintre aceștia își vor măsura forțele în proba celor  42 de kilometri pe nisip.


Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanțe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, dar și crosul "Family Run", de un kilometru, care are menirea de a-i aduce aproape de sport, atât pe părinți, cât și pe copiii acestora. Competiția este organizată de Asociația Sportivă "SanaSport" și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.


La ediția din acest an, participanții vor concura și pentru o cauză nobilă, și anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanța (de trei ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcționate pentru reconstrucția și modernizarea secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a compartimentului de Prematuri, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social "Dăruiește primul zâmbet".


Cuantumul premiilor se va ridica la peste 26.000 de lei, și va cuprinde 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele 6 categorii de vârsta și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei de maraton. Vor mai fi premiate și primele cinci familii clasate la crosul Family Run.


Organizatorii vor pune la dispoziția participanților kit-urile de concurs, acestea putând fi ridicate din Maritimo Shopping Center Constanța - zona food, în perioada 25-26 martie, în intervalul orar 10-22.


De asemenea, înscrierile la Maratonul Nisipului se pot face doar vineri și sâmbătă, la standul dedicat competiției, din Maritimo Shopping Center.


Pagina a fost generata in 0.3197 secunde