Maraton de înot la Mamaia - invitație la Aqua Challenge

403
Maraton de înot la Mamaia - invitație la Aqua Challenge - cupeinot-1343768498.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 4 august, în stațiunea Mamaia, se va desfășura a doua ediție a Aqua Challenge Mamaia, cel mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România.
Competiția este organizată de CS Atena, patronat de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănțeanul Răzvan Florea, și echipa Smartatletic, în colaborare cu DJST Constanța.
Startul se va da de pe plaja Casino și va aduna 150 de participanți, printre care și foști mari sportivi. Întrecerea va avea trei probe, cea pe distanța de 500 m, rezervată copiilor, dar și începătorilor, cea scurtă, de 1.500 de metri, recomandată persoanelor care înoată regulat, și cea olimpică, de 5.000 m, destinată sportivilor legitimați la cluburile de performanță.
"Mă bucur că am reușit să organizăm a doua ediție, avem deja înscriși 115 participanți. Sunt mulți sportivi români care participă la concursuri în străinătate, iar cu această ocazie îi vom aduce și la Mamaia. Este un sport mai puțin mediatizat, chiar dacă proba de 5.000 de metri este una olimpică. Din păcate, nu avem sprijinul Federației Române de Natație, dar îmi doresc ca anul viitor să introducem evenimentul în calendarul competițional și să fie criteriu pentru Campionatul Național. Cine știe, poate vom avea sportivi care vor concura la Jocurile Olimpice în această probă peste câțiva ani", a declarat Răzvan Florea.
Acest tip de competiție se remarcă prin unicitatea sa în țară și promovează, de altfel, înotul din România în rândul tinerilor.
"Este primul eveniment de acest fel, aflat la a doua ediție, în România. Sperăm că prin acest proiect să dezvoltăm interesul tinerilor pentru înot", a precizat directorul DJST Constanța, Claudiu Teliceanu.
Fiecare participant va primi un kit, care conține următoarele: cască înot, număr de concurs (care va fi prezent prin inscripționarea căștii și a brațelor), voucher reducere pentru un producător de materiale sportive - 15% și tricoul oficial al competiției, dar și diplome de participare, în timp ce primii clasați în proba olimpică vor fi recompensați cu premii în bani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.919 secunde