Maradona, declarație uluitoare! Schimbare majoră în fotbal

220
Maradona, declarație uluitoare! Schimbare majoră în fotbal - diegomaradona03566700-1500996616.jpg

Articole recomandate

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona susține sistemul de asistență video pentru arbitri (VAR), chiar dacă această tehnologie nu mai face posibilă o nouă "mână a lui Dumnezeu".


Golul înscris cu mâna de Maradona împotriva Angliei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 1986, este una din cele mai comentate faze din istoria fotbalului, la fel ca strălucita acțiune individuală reușită de același jucător la al doilea gol al său în meciul câștigat cu 2-1 de naționala sud-americană, conform Agerpres.

După acea partidă, Maradona a afirmat că golul său a fost înscris de "mâna lui Dumnezeu".

"Desigur, mă gândesc la el de fiecare dată când îmi arăt susținerea pentru folosirea tehnologiei", a declarat Maradona pentru site-ul FIFA. "M-am gândit la el și, desigur, acel gol nu ar fi validat dacă ar fi existat tehnologia. Să vă mai spun ceva: la Mondialul din 1990 mi-am folosit mâna ca să degajez de pe linia porții în meciul cu Uniunea Sovietică (într-o grupă în care a fost și România — n. r.). Am fost norocoși că arbitrul n-a văzut. Atunci nu puteai folosi tehnologia, dar azi e altă poveste", a spus argentinianul.

FIFA a testat tehnologia VAR la mai multe competiții înaintea Mondialului de anul viitor din Rusia, inclusiv la Cupa Confederațiilor de luna trecută. Massimo Busacca, șeful comisiei de arbitri a FIFA, a afirmat că VAR trebuie perfecționat.

FIFA a declarat deja că vrea sistemul VAR la Cupa Mondială 2018, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată în martie 2018 de IFAB, organismul care girează legile jocului.

Golul anulat al englezului Frank Lampard împotriva Germaniei, la Mondialul 1990, și controversatul gol al lui Geoff Hurst care a adus Angliei câștigarea Mondialului 1966 au fost menționate de Maradona ca faze la care tehnologia ar fi putut face diferența.

"Fotbalul nu poate rămâne în urmă. Ținând cont de gradul în care avansează tehnologia și de faptul că fiecare sport o folosește, cum să nu ne putem gândi s-o folosim în fotbal?", a spus campionul mondial din 1986.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6581 secunde