Managerul Spitalului "Filantropia" se va arunca în lacul Siutghiol

1572
Managerul Spitalului
Peste 500 de sportivi amatori și profesioniști concurează, mâine, la Mamaia, la "Triathlon Challenge", la trei probe: înot, ciclism și alergare.

Startul ediției a doua a "Triathlon Challenge" (eveniment sportiv de masă) se va da la ora 10,15, din fața hotelului "Scandinavia". Se concurează la ciclism (trei sau cinci ture, pe un traseu din stațiune), alergare (pe același traseu) și înot (în lacul Siutghiol).
Categoriile de concurs sunt juniori, 20+, 30+ și 40+, concurenții urmând a evolua în proba olimpică (1,5 km înot - 40 km bicicletă - 10 km alergare), proba sprint (500 m înot - 20 km bicicletă - 5 km alergare) și în ștafetă (întrecere pe echipe, în care un participant efectuează câte o probă pe distanța sprint). De asemenea, în paralel cu probele de triathlon, se va desfășura și un cros de 10 km, care este antrenamentul oficial pentru Maratonul Internațional București.

Concurează și directorul general al Romtelecom
Până ieri, dintre cei peste 500 de participanți, străini erau 20, iar numărul constănțenilor se ridica la 22. Printre persoanele de vază care vor concura se numără prof. dr. Gheorghe Peltecu (55 de ani) - managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Fi-lantropia" din București, Yorgos Ioannidis (60 de ani) - directorul general al Romtelecom, Răzvan Popescu (Radio Zu), bancherul Steven van Groningen sau alpinistul Horia Colibășanu. Au fost invitați toți componenții loturilor de juniori și seniori de triathlon ale României.
Nu vor lipsi nici comandantul unui crucișător american, alături de membri ai echipajului său (con-curenții din SUA vor fi șase), ca și copii de la școli internaționale din București. Și medaliatul olimpic din 2004 la natație, constănțeanul Răzvan Florea, urma să participe, însă modificarea datei întrecerii a făcut imposibilă prezența sa.
Organizatorii au anunțat că, pentru buna desfășurare a concursului, mâine, între orele 9,30 și 14, circulația în Mamaia se va restricționa pe o porțiune, pe sensul dinspre Năvodari spre Constanța, urmând ca traficul să se deruleze pe celălalt sens.

Cel mai bun junior primește o bicicletă
Vlad Stoica, organizatorul principal, a declarat că primilor trei clasați în ierarhia elite (sportivi de performanță) li se va împărți un premiu de 3.500 lei. De asemenea, cel mai bun junior va primi o bicicletă ultra-performantă (încă una urmând a fi pusă la tombolă), iar alte premii constau în telefoane mobile, suplimente nutritive sau echipament sportiv.

"La această ediție, participarea este de patru ori mai mare ca anul trecut. De aceea, lucrurile se vor complica puțin, dar sunt convins că ne vom descurca. La nivel internațional, triathlonul este sportul care a cunoscut cel mai rapid succes în rândul maselor. Mamaia este locul ideal pentru asemenea întreceri și una dintre cele mai bune locații din Europa. În acest an, vrem să consolidăm o masă de participare, iar din 2011 să trecem competiția pe internațional"
Vlad Stoica,
organizator principal "Triathlon Challenge"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Iulie 2010
Stire din Sport : Ultimul aur pentru Răzvan Florea
Marţi, 20 Aprilie 2010
Stire din Sport : Tot "veteranii" au dus greul
Pagina a fost generata in 0.4013 secunde